Autor publikace, fotograf Miloš Schmiedberger (70), který zmapoval osm let Krampolových televizních pořadů, se do herečky v jedné z kapitol pěkně obul. „Národ ji miloval v režimu minulého století, ale miluje ji i v novodobém století a ona si umí poradit,“ píše se v knize o Jiřině.

Výčitka, že Bohdalová se snaží zalíbit všem potentátům, je pak dál dost palčivá. „Bohužel i s tím, jak surfovat nejen na prknech divadelních, ale i v nejvyšších místech s mocipány od Novotného až po pana Sorry jako. To jí vyčítá kdekdo, ale naštěstí je u obce divácké důležitější její herecká kariéra než skleničky s potentáty,“ setřel nejpopulárnější českou herečku Schmiedberger.

Tahle formulace nemohla pochopitelně herečku okouzlit. Těžko říct, co se honilo autorovi hlavou, když Bohdalovou oslovil, aby jeho dílo pokřtila. Každopádně to nějakou dobu vypadalo, že herečka ze křtu odejde bez rozloučení a pěkně naštvaná!

Jiřina ožila až s příchodem Karla Gotta. Zpěvákova účast na křtu byla totiž nejistá, byl pracovně v Lucerně a nikdo nevěděl, zda se bude moct skutečně uvolnit. Jeho příchod byl překvapením. Herečka jako mávnutím kouzelného proutku nasadila vlídnou tvář, objímala Slavíka a líbala ho. Ačkoli předtím vztekle vyloučila, že by šla knihu pokřtít, spěchala za Karlem na pódium. A dokonce přečetla i zdravici Krampolovi.

Fotogalerie
42 fotografií