Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Český slavík se ruší! Gott se těšil, Janda je rád, že ušetří. A David mluví o fiasku!

/
  • Český slavík se ruší! Gott se těšil, Janda je rád, že ušetří. A David mluví o fiasku!
    20. září 2018 ● 13:42

    Naší pěveckou scénu zaskočila zpráva o tom, že tento rok se nebude konat anketa Český slavík! Co si o tom myslí mnohonásobný vítěz Karel Gott (78) a další hvězdy spojené s anketou a jejím vyhlašováním?

  • 1.

    Skupina Kabát

    Zpráva zaskočila nepřipravenou skupinu Kabát, která se loni vzdala Slavíka poté, co zjistila, že ho získala až po manipulaci organizátorů s hlasy. „Tuhle informaci slyším od vás poprvé, takže k tomu nemáme ani co říct. Pokud to tak je, jedná se o svobodné rozhodnutí pořadatele, a plně ho respektujeme," řekl Blesku jejich manažer Radek Havlíček.

    Kapela Kabát převzala zlatého Slavíka v kategorii Skupina roku.
    Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl

  • 2.

    Petr Janda (76)

    Naopak pro frontmana Olympicu to nebyla žádná novinka. „Už jsem o tom slyšel. Když jsem se to dozvěděl, hned mě napadlo, že ušetřím za nové šaty pro svoji manželku," pronesl vtipně Petr Janda.

    Podle něj to ale definitivní konec ankety neznamená. „Ještě se bude určitě přemýšlet o tom, jak dál. Ale jsou tam problémy s internetovým hlasováním, protože když se toho zmocní nějaká skupina, tak si může jako kandidáta na Slavíka vybrat i někoho, kdo zpívat neumí a není známý, jen pro legraci nebo z recese. Dostanou se tam pak lidi, co by neměli možná hrát vůbec. A to se teď stává čím dál častěji," vysvětloval rocker.

    Petr Janda s manželkou
    Autor: Pavel Machan, Martin Hykl, Marek Pátek

  • 3.

    Eva Pilarová (79)

    Podobně smýšlí i trojnásobná Zlatá slavice Eva Pilarová. „Dozvěděla jsem se to dopoledne. Je to anketa, která podle mého názoru bude chybět. Samozřejmě ale bude dobře, když se udělají nějaká nová pravidla.“

    Podle ní se situace změnila a na internetu je plno mladých interpretů, které v rádiu nevysílají. To by měla anketa zohlednit. Věří, že po pauze, která může trvat rok či dva, se Slavík opět vrátí.

    Eva Pilarová
    Autor: P. Machan, Herminapress.cz

  • 4.

    Karel Gott (79)

    Nepříjemná situace kolem Slavíka samozřejmě zasáhla i Gotta, který s železnou pravidelností obsazoval první místo. „Anketu Český slavík považuji za nedílnou součást české populární hudby. Osobně jsem se vždy na slavnostní vyhlašování vítězů těšil, mimo jiné proto, že jsem měl možnost potkat v sále kolegy, od kterých jsem se vždy nechal rád inspirovat. Pevně proto věřím, že v příštím roce se podaří anketu obnovit a panu Těšínskému přeji hodně síly a nadšení v další práci,“ uvedl Mistr.

    Karel loni získal 42. zlatého Slavíka.
    Autor: M. Přibyl, M. Pátek, P. Machan

  • 5.

    Michal David (58)

    „Po tom fiasku v minulém roce se nedivím, že letos Slavík nebude," napsal Blesku Michal David, který naráží na loňskou kontroverzi, kvůli níž dokonce vrátil Stříbrného slavíka poté, co zjistil, že ho měl podle původních bodů z hlasování získat Tomáš Ortel (42).

    „Bohužel ztratil na kreditu. Pro mě není tak důležitý. Důležité jsou pro mě prodané koncerty. Mou letošní Open air tour navštívilo na 19 koncertech přes 50 000 diváků. Tam se ukazuje pravá popularita," dodal David.

    Michal David se Stříbrným slavíkem
    Autor: Foto Blesk – Alexandr Malachovský, Pavel Machan, Martin Hykl, Marek Pátek

  • 6.

    Řezník (31)

    „KONEČNĚ! Konečně jde tahle teploušská soutěž do p**ele! Vím, že to není jenom moje dílo, ale svoje zásluhy na tom určitě mám - a to i vy! Berme to jako společné vítězství. A teď to kilo, zm*di!“ okomentoval novinku o zrušeném ročníku Slavíka kontroverzní rapper Řezník, který měl v roce 2013 získat cenu v kategorii Hvězda internetu, ale pořadatelé ho raději vyřadili pár dnů před koncem hlasování kvůli vulgárním textům.

    Řezníka vyřadili ze Slavíka 14 dnů před ukončením hlasování.
    Autor: Facebook.com

  • 7.

    Milan Peroutka (28)

    Smutný je i někdejší hvězda show Tvoje tvář má známý hlas Milan Peroutka, který se loni umístil na 19. místě v žebříčku. „To mě moc mrzí! Doufám, že se anketa s takovou tradicí vrátí. Tuším, že v první půlce devadesátých let na pár let také přestala fungovat, nabrala nový dech a vrátila se s leskem zpátky. To samé bych jí moc přál i tentokrát. Už jen kvůli tomu, že v českých televizích vídáme tuzemské muzikanty čím dál měně," vyjádřil se pro Blesk představitel Jonáše z Ordinace v růžové zahradě 2.

    Milan Peroutka
    Autor: archiv Blesku

  • 8.

    Libor Bouček (37)

    „Je mi to regulérně líto. Spoluvytvářel jsem ho od roku 2010 až do roku 2016 a vždy to byl nejsledovanější společenský večer roku. A hlavně jeden z mála hudebních televizních večerů," postěžoval si Bouček, který v minulosti slavnostní předávání moderoval a v minulém ročníku připravoval scénář pro moderátora Ondřeje Sokola (46).

    „Myslím, že některé tradice by se měly udržovat a ctít a doufám, že se skutečně jedná jen o pauzu. Změny jsou potřeba, doba je jiná, ale Slavík by zmizet neměl, přežil víc než jen vlnu sociálních sítí," dodal.

    Libor Bouček uváděl Slavíky.
    Autor: Foto Blesk – Karel Kopáč a ČTK

  • 9.

    Petra Janů (65)

    V kategorii zpěvaček se loni umístila na 19. místě, dříve dokonce třikrát vyhrála Zlatou slavici, přesto Petru Janů očividně konec ankety nijak netrápí. „Je mi to jedno!“ řekla jen stroze.

    Zpěvačka Petra Janů
    Autor: archiv Blesku

  • 10.

    Mikolas Josef (22)

    K situaci měl co říct i mladý talent Mikolas Josef, který Česko reprezentoval na Eurovizi. „Dle mého názoru doplatila tato soutěž na to, že nedávala větší prostor mladým nadějným umělcům. Celá anketa byla postavena na zavedených jménech. Když se podíváme na světové ceny, objevují se tam lidé, o kterých před rokem nikdo neslyšel. Snad se pořadatelům podaří nabrat nový a moderní směr,“ míní.

    Mikolas Josef
    Autor: Archiv M. Josefa

  • 11.

    Petr Kolář (51)

    Ve Slavíkovi bodoval i Petr Kolář, zrušení letošního ročníku ale schvaluje. „Myslím, že je správně, že se anketa Český Slavík letos nekoná. V dnešní moderní době sociálních sítí by chtělo, aby pravidla byla nastavená jinak a přizpůsobená právě tomuto faktu," myslí si zpěvák.

    „Věřím, že Slavík by v dalších letech fungovat mohl, ale určitě za jiných podmínek. Každopádně to bylo vždycky fajn, potkat kolegy a kamarády z branže na jednom místě. Tak uvidíme, jaký vývoj bude v dalších letech," dodal pro Blesk.cz.

    Petr Kolář s partnerkou
    Autor: Pavel Machan, Martin Hykl, Marek Pátek

     

    Fotogalerie
    69 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 9

inocenta: tací jako ty se nedozví nikdy nic, protože nevědí kde žijí a to je i odpověď.

(21. 09. 2018 17:08)

moucka: zruseni? OK! neomarxisticti kvakalove a kvakalky dostali strach, ze se na prednich mistech opet objevi jimi kritizovani, dehonestovani pevci i pevkyne, a ze oni v zebricku popularity spadnou nize. joj! politika je previt. nic jineho v tom neni, protoze poradatelska agentura si prijde na stejne penize.

(21. 09. 2018 08:49)

dobry-cIovek: Mno, tak to mi určitě kvůli tomu nebude chutnat oběd, že?

(21. 09. 2018 06:59)

pupak_1:  Nejlepší zhodnocení ankety bylo od toho řezníka.

(20. 09. 2018 15:45)

vaclav: Té skupině zrovna nefandím,ale že by v tom měl prsty ORTEL?To se pravdu nedozvíme.

(20. 09. 2018 14:01)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy