O spojitosti Kulínského s drogami se mluvilo už v minulosti, a to když ho v roce 2005 vzali do vazby kvůli obvinění z pohlavního zneužívání nezletilých sboristek.

V jeho moči při vstupní prohlídce totiž byly objeveny zbytky pervitinu! Informaci tehdy bez bližších podrobností potvrdilo státní zastupitelství. Žalobci proto případ odložili, jelikož sbormistr užil drogu na svobodě před nástupem trestu, a nikoli ve vazbě. A zdroje Blesku říkají, že úplně »čistý« sbormistr nemusel být ani teď. „Bohoušek si občas něco dal. Nejen v posledních letech, ale i dříve,“ prozradil Blesku jeden z velmi blízkých přátel Kulínského. „Mohl to s něčím přehnat. Co já vím, tak ho žádný zásadní zdravotní problém netrápil…“ dodal zdroj, který si nepřeje být jmenován.

„Případ stále vyšetřujeme jako náhlé úmrtí bez cizího zavinění,“ zopakoval policejní mluvčí Tomáš Hulan. První výsledky pitvy by měli kriminalisté znát v závěru tohoto týdne. Bohumil Kulínský zemřel v sobotu odpoledne v pronajatém bytě v Jungmannově ulici v Praze. Není stále jasné, před kým zkolaboval nebo kdo ho v bytě našel.

Fotogalerie
27 fotografií