Kulínský byl nalezen v sobotu odpoledne v pražské Jungmannově ulici bez známek života. „V 15:03 jsme přijali oznámení a vyjeli do Jungmannovy ulice, případ zatím evidujeme jako náhlé úmrtí, samozřejmě jej musíme zadokumentovat a zjistit všechny okolnosti,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Kulínského maminka na dotaz Blesku, zda je pravda, že policie zasahovala v bytě jejího syna, a co se mu stalo, odpověděla: „Já nevím, co se synovi stalo, promiňte,“ řekla a zavěsila. Později za doprovodu policie vycházela z domu, kde byl její syn nalezen mrtvý.

Tohoto známého sbormistra dětského pěveckého sboru Bambini di Praga zadržela policie v listopadu 2004 a obvinila ho z pohlavního zneužívání nezletilých dívek. Soud v lednu 2009 udělil Kulínskému trest 5,5 roku odnětí svobody za zneužívání nezletilých dívek, trest nastoupil v dubnu 2009, v červnu 2011 byl podmínečně propuštěn. Kulínský svou vinu vždy popíral.

Sbormistr Kulínský mladší patřil k velkým hvězdám české hudební scény, sbormistrem byli i jeho stejnojmenný otec (1910-1988) a matka Blanka (narozena 1935). Právě oni založili v roce 1973 Bambini di Praga. Kulínský vystudoval dirigování na pražské konzervatoři a brněnské JAMU a v 18 letech se ujal hlavního oddělení souboru. V roce 1984 také zahájil spolupráci se Symfonickým orchestrem hlavního města Prahy FOK, na počátku 90. let založil a vedl Školu sborového zpěvu a v roce 1997 se na pět let stal šéfdirigentem opery pražského Národního divadla. Opakovaně byl zván k dirigování zahraničních orchestrů.

Sbor Bambini di Praga po téměř čtyřicetiletém působení v roce 2011 zanikl, vliv na to měla Kulínského kauza. Samotný Kulínský se v roce 2012 po několika letech vrátil na hudební scénu a v roce 2013 se neúspěšně ucházel o místo ředitele pražského symfonického orchestru.

Fotogalerie
20 fotografií