Matka chlapečka Renata Figurová (38) skončila ve vazbě poté, co do jejího bytu minulý týden vtrhla zásahová jednotka. Je obviněna z ohrožování výchovy dítěte. Ale ani soudu neřekla, kde její syn je. Tomáš Figura (38), otec dítěte a synovec Heidi Janků, dál propadá zoufalství, Tomáška kvůli neshodám s jeho matkou neviděl už 15 měsíců. Obavy v něm bují o to víc, že se podle informací Blesku Figurová měla stýkat se sektářkou Petrou Bostlovou (40) z Mariánského společenství, která veřejně brojí proti zpěvačce.

Vánoce bez táty

Paradoxem je, že tato kauza vlastně začala tím, že můj synovec podal žádost na změnu předběžného opatření, aby mohl být se svým synem jednou za čtrnáct dní celý víkend, oproti původnímu rozhodnutí jednou za čtrnáct dní v sobotu tři hodiny a v neděli taky,“ popsala Blesku Heidi. Její synovec Tomáš prý vždy ctil, že maminka je pro syna na prvním místě.

Ale chtěl být se svým synem častěji, chtěl být součástí jeho života. Bohužel mu to nebylo umožněno. Neměl ho ani jedny Vánoce, nesměl s ním trávit žádnou dovolenou. No a poslední rok ho prostě neviděl vůbec. Je vidět, že ne vždy je maminka ta, co chce pro své dítě to nejlepší,“ dodala nešťastná zpěvačka.

Jenom čekají

Naděje ale – jak známo – umírá poslední. Po blonďatém andílkovi zatím dál pátrá česká policie i Interpol. „Čekání je samozřejmě nekonečné. Celá naše rodina ale doufá, že už to brzy skončí a Tomíka co nejdříve zdravého uvidíme. Zatím nám nezbývá než čekat a důvěřovat policii, že ve věci koná, co je potřeba, a že vše dobře dopadne,“ svěřila Blesku zpěvačka.

Policie mlčí

Jak dlouho bude matka ve vazbě a vyšetřuje policie i sektu? „Probíhají úkony trestního řízení. Toto řízení není veřejné, a proto k němu nebudeme poskytovat další informace,“ sdělila Blesku státní zástupkyně Jana Kranzová.

Na základě článků Blesku zasáhlo ministerstvo práce a sociálních věcí, které poslalo podnět na kontrolu činnosti úřadů sociálně právní ochrany dětí. Tomáš Figura několikrát oznámil na sociálce, že mu matka brání vídat dítě.

Výzva Blesku!

Víte cokoliv o Tomáškovi? Máte zkušenost s Mariánským společenstvím? Pište, volejte! SMS, MMS: 724 249 000, e-mail: tip@blesk.cz

 

Fotogalerie
18 fotografií

Video: Rok od smrti Iva Pavlíka (†84): Heidi s novým chlapem!

Video
Video se připravuje ...

Rok od smrti Iva Pavlíka (†84): Heidi s novým chlapem! David Turek, Lukáš Červený