Smutnou zprávu přinesl web Extra.cz. Podle jejich informací se Kalous oběsil kvůli neutuchajícím depresím. „Bohužel, je to pravda. Honza spáchal sebevraždu,“ potvrdil skon známého dabéra pro Blesk.cz jeho kolega Radek Kuchař (39) známý z filmu Perníková věž.

„Je to strašný, byl jen o půl roku mladší než já. Vůbec nevím, co měl za problémy, nerozumím tomu. Člověk prostě nikdy druhému nevidí do hlavy,“ uvedl pro Blesk herec, který se z tragédie ještě zcela nevzpamatoval. Podle něj měl Kalous naposledy vydechnout předevčírem, tedy ve středu.

Kolegu a kamaráda nyní ale oplakává také řada dalších dabérů, kteří tomu ještě stále nemohou uvěřit. „Já to nechápu? Proč?“ napsala na Facebooku Klára Šumanová (37), která namluvila například hlavní postavu ve filmu Kačenka a strašidla. „Odešel na cestu bez návratu,“ odpověděla pak jen stručně na dotaz, co se stalo.

Smutným zvěstem se divili také Marek Libert, Lucie Kožinová, Ivana Měřičková, český hlas Dany z Kroku za krokem Jana Páleníčková, „česká Angelina JolieRegina Řandová, dabérka Miley Cyrus Pavlína Dytrtová či dabérka C.C. v Chůvě k pohledání Mirka Součková. „No to snad ne... To je mi fakt moc líto,“ smutnila také Radka Stupková. 

Skoro až mrazí z toho, že Jan na svém Facebooku ještě letos zveřejnil chybu, která vyskakovala u vyhledávání jeho jména. Místo něj totiž Google našel stejnojmenného fotbalistu a vypsal jeho údaje, dokonce i datum úmrtí 5. března 2002. „A do***ele, nejen že jsem už pár let po smrti, ale ještě k tomu všemu jsem byl i fotbalista,“ bavil se tehdy nad omylem.

Hlas zesnulého Kalouse budeme dál slýchat v řadě oblíbených filmů a seriálů, namluvil mimo jiné i Macaulay Culkina (38) ve filmech Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, Kšefty s tátou či Dobrý synek, Jesse v Zachraňte Willyho, Percyho v Harry Potterovi či Logana v seriálu Gilmorova děvčata. Daboval ale také například ve filmech Táta v sukni, Poslední akční hrdina, Střihoruký Edward, Jak vycvičit draka a mnoho dalších.

Proslavil se ale také jako dětský herec, například si zahrál ve filmech Nefňukej, veverko! a Veverka a kouzelná mušle či v seriálu Hospoda. V dospělosti se ale věnoval už jen dabingu a ani v něm ho už v posledních letech nebylo slýchat tak často jako dříve.   

Fotogalerie
38 fotografií