„Prázdniny sem tam byly, hlavně v Praze, ale samozřejmě byly i hodně pracovní,“ přiznal se Filip Renč na první čtené zkoušce rodinné show Tři oříšky pro Popelku, jejíž premiéra se odehraje 12. října v Kongresovém centru.

Právě s Popelkou měl tolik práce, že div nezanedbával manželku Marii (30) a dceru Sofii, která přišla na svět loni o Vánocích. „S Adamem Novákem jsme dělali na nových textech, upravoval jsem scénář, dolaďoval dekorace atd., atd.,“ líčil režisér.

Čas na rodinu si ale přece jen našel. „Přiznávám, že ani naše Sofinka nepřišla zkrátka. Ani by to nešlo. Měla vlastně první prázdniny a snažili jsme si je rodinně užít. Když ale malá usnula, tak přišla moje další pracovní chvíle, takže vše jsme zvládli v pohodě a bez problémů,“ vyprávěl Filip.

Teď ho čekají zkoušky s herci. „Já se na zkoušení těším, bude to určitě příjemná práce se skvělými lidmi,“ zaradoval se režisér, který musí ukočírovat velkou plejádu ostřílených umělců i teprve mladých a začínajících herců. Například Sabinu Rojkovou (21) coby Popelku, Milana Peroutku (28) v roli prince, Kamilu Nývltovou (29) či Annu Slováčkovou (23) jako nevlastní sestru Doru, Veroniku Žilkovou (56) v roli macechy či Pavla Trávníčka (67) jako krále. Kromě toho se bude muset na jevišti potýkat i se živými zvířaty.

VIDEO: Režisér Renč o své nové Popelce: Snažím se zachovat poetiku původního filmu!

Video
Video se připravuje ...

Režisér Renč o své nové Popelce: Snažím se zachovat poetiku původního filmu! David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
89 fotografií