Charismatický rodák z Flensburgu, skutečným jménem Carl-Dieter Heckscher, skonal ve čtvrtek v Berlíně. Až v pátek to pak bez bližších podobností oznámil advokát rodiny Christian Schertz.

Král hitparády

Heck, který mimo jiné pracoval ve slavném rádiu  Luxemburg, patřil mezi pamětníky začátků televize v Německu. Nejvíce ho ale proslavilo moderování  hitparády veřejnoprávní televize ZDF, kterou provázel celkem 15 let, od roku 1969 do roku 1984. Právě v tomto pořadu několikrát přivítal i Karla Gotta, se kterým si velmi padl do noty. Tím vzniklo jejich přátelství! 

Jezdil do Prahy

Heck pak za zpěvákem velmi často jezdil do Prahy, kterou si oblíbil. „Chodíme spolu na dobré víno a pivo do hospůdek na Malé Straně. Miluje to tady, hlavně pečenou kachnu,“ řekl zpěvák v roce 2001, kdy se Heck stal jeho hostem v televizním pořadu Mein Prag. V něm Karel svým fanouškům v německy mluvících zemích ukázal krásy naší  metropole. S Dieterem Thomasem Heckem se např. plavili na lodi po Vltavě a nebo si zazpívali u piána v jedné z oblíbených hospůdek. 

Dožil v ústraní

Po oslavě sedmdesátin se Heck, kterého stejně jako Gotta zastupoval v Německu významný manažer Wolfgang Kaminski, rozloučil s kariérou a stáhl se do ústraní. S druhou manželkou Ragnhild žil střídavě v Berlíně a ve Španělsku. Na veřejnosti se naposledy objevil loni v únoru, kdy převzal Zlatou kameru za celoživotní dílo.

Fotogalerie
26 fotografií