Donedávna racionálně uvažující zdravotní sestra, která se starala o chod Štaidlova domu a vyučovala jógu, začala prý kvůli řečem členů jisté české sekty věřit na duchy a nechala si namluvit, že má léčitelské a jiné nadpřirozené schopnosti. Míša opustila život, v němž byla skoro 18 let spokojená, a slepě se pustila do neznáma.

Člověka až mrazí, když si vzpomene, že něco podobného bývalý kapelník Karla Gotta (79) prožíval už se zpěvačkou, s níž má syna Artura (21). S Ivetou Bartošovou (†48)... Když byl na jaře 1994 v Las Vegas, vetřel se do jeho domácnosti otcovrah Roman Tříska (49), který měl křehké blondýnce namluvit, že po ní jdou mimozemšťané, a dokonce ji měl unést!

„Nutil mě, abych byla stále nahá. Říkal, že když na sobě nebudu nic mít, nikdo mě nezaměří,“ vypovídala Bartošová později u soudu. „Schovávali jsme se pod stolem a balili do alobalu. Tvrdil, že tak narušíme monitorovací systém. I z vesmíru,“ přidala další detaily.

Podle výpovědi ji měl také opít, zfetovat a pak přivazovat k topení a znásilňovat. Soudce ale 11. března 1996 rozhodl, že Tříska je nevinen ve všech bodech obžaloby.

Sedm měsíců po skončení procesu Iveta porodila Artura a s jeho otcem Štaidlem žila ještě tři roky. Pak od něj odešla, usadila se v pražské Uhříněvsi a své osobní problémy „vyřešila“ 29. dubna 2014 sebevražedným skokem pod kola vlaku. To už je ale jiný příběh...

Video: Sebevražda v domě Ladislava Štaidla! Na výročí smrti Ivety Bartošové!

Fotogalerie
13 fotografií