Společnost TicketArt, které Jurtin své dluhy klade za vinu s tím, že mu dluží necelé čtyři miliony, totiž kontruje opačným tvrzením. „Produkční společnost Dark Style Agency, která je producentem zmiňovaných muzikálů, si od společnosti Ticket Art Praha vzala zálohové platby v tak vysoké výši, že nám doposud dluží peníze. Společnost No Gup Agency, jejímž jednatelem je taktéž pan Jurtin, už je námi zažalovaná za více než 3,5 milionu korun, které jsme jí půjčili na natáčení filmu Lída Baarová,“ říká jednatelka TicketArtu Renata Štupáková.

„Vůči společnosti Crystal Skull, kde je taktéž jednatel pan Jurtin a která produkovala tour Miroslava Žbirky, jsme na částku přesahující tři miliony již uplatnili zadržovací právo, neboť i tato jeho společnost nám dluží více než čtyři miliony korun. Pan Jiří Jurtin se snaží placení dluhů vyhnout tím, že si vzal umělce jako rukojmí a podal na nás kvůli bagatelní částce insolvenční návrh,“ dodává Štupáková s tím, že je to šikanózní postup a je si jistá, že návrh bude zamítnut. Jurtin však na svých tvrzeních trvá.

„Ano, soudíme se, protože No Gup má vůči TicketArtu pohledávky v mnohem vyšší výši,“ říká k žalobě kvůli filmové Lídě Baarové a i další spory se Štupákovou řeší právníci.

Fotogalerie
21 fotografií