„Na tenisovou raketu musím zapomenout, jsem z toho fakt dost nešťastnej,“ prozradil Aha! Jiří, který má velmi zdevastovaná kolena, a tak už musí přestat pobíhat po kurtech. Přesto se nechce sportu vzdát úplně, a tak musel přesedlat na jinou disciplínu.

„Řekl jsem si, že zkusím golf, kterým jsem celý život opovrhoval. Sport se mu ale říká, tak co?“ dumal český hlas Jeana-Paula Belmonda (85). Myslel si, kdo ví, jak si na greenu neodpočine. „Na hřiště mne doveze vozík pro invalidy, z toho vystoupím, vezmu do ruky hůlku a pokusím se míčkem trefit do ďourky, to přece zvládnu,“ říkal si. Jenže to se spletl. Vzápětí se přesvědčil, že to není zas až taková procházka růžovým sadem.

Na hřiště ho v golfovém vozíku doprovodil bývalý hokejový reprezentant a dnes trenér golfu Jiří Bubla (68), který ho začal drezírovat už na jamce č. 2. „Je to jednoduché, Jirko. První rána musí být technicky dokonalá. Hráč musí perfektně zamířit, aby ohnutá rána minula les vpravo i vlevo,“ vysvětloval mu.

„Na první ránu čeká jediný bunker a ten má spíše psychologický význam. A když dobře namíříš, tak ti les uhne,“ doplnil a Krampol kýval, že tomu rozumí. Jakmile ale udeřil do míčku, ukázalo se, že »skutek utek«. Lesík neuhnul, míček zmizel.

Výuka se tedy přesunula k rybníku. Tam se trefa po několika pokusech vydařila. „Potom jsem si řekl, že pro dnešek to stačí. Začala mě bolet záda,“ přiznal herec s tím, že příští týden se chystá na golf zase. „Nezbejvá mi nic jiného, než tahle hra pro invalidy,“ dodal.

VIDEO: Hana Krampolová o Jirkovi: Nestarám se o něj, musí on o mě!

Video
Video se připravuje ...

Hana Krampolová o Jirkovi: Nestarám se o něj, musí on o mě! Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
50 fotografií