Vojtek v roce 2001 poprvé vyplul s kamarády na dobrodružnou dovolenou. „Od té doby jsme se plavili už nesčetněkrát a musím přiznat, že jsem si tuto činnost doslova zamiloval,“ svěřil Blesku herec, který si loni udělal kapitánské zkoušky. A do své záliby dokázal zlanařit i partnerku Petru Vraspírovou (31). Ta s ním na nové lodi v hodnotě 800 000 Kč na slapské přehradě stejně jako on už skoro žije.

Zatím testuje

„Vlastní loď zatím nemám. Pouze mám jednu zapůjčenou k testování, abych zjistil, zda je to to pravé ořechové. Je to splněný sen, vždy jsem si přál proplout naše sladké vody,“ popsal Vojtek, který nevylučuje, že by si pořídil vlastní, která by mu říkala pane.

„Často na loď bereme i děti a není asi nic krásnějšího než takovéto souznění s přírodou a pobyt na čerstvém vzduchu,“ dodal. Nekomfortního bydlení se rozhodně nemusí obávat. Loď má totiž dvě kajuty a dala by se považovat za takovou malou garsonku, jen s tím rozdílem, že se houpe na vodě.

Na čem pluje?

Janmor 700, obytný motorový člun

Délka: 8 m, šířka: 2,75 m

Hmotnost: 1800 kg, ponor 40 cm

Max. počet osob: 7 (lůžek 5)

Motor: Závěsný (60 koní) Primárně pluje ve výtlačném režimu (tzn., že čára ponoru je stejná v pohybu jako při stání), při použití závěsného motoru je možná plavba v poloskluzovém režimu.

Kajuta je rozdělena na dvě části. Na pravé straně se nachází kuchyňská deska s dřezem a plynovým vařičem. Levou stranu tvoří posezení u stolu, jehož sklopením a položením matrací vznikne lůžko.

VIDEO: Muzikálový fešák Roman Vojtek má slabost pro blondýnky a zrzavé kluky!

Video
Video se připravuje ...

Muzikálový fešák Roman Vojtek má slabost pro blondýnky a zrzavé kluky! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
16 fotografií