Pořad Blesku pro ženy, který se snaží vtipně glosovat genderové otázky a sexistické skandály, uvádí sice obvykle herečka Tereza Dočkalová (30). Během dovolené za ni ale ve speciálním vydání zaskočil moderátor, kterého si televizní diváci pamatují především jako dlouholetého hlasatele v Československé a později České televizi.

Vždy distingovaný a uhlazený gentleman jako z první republiky tak netradičně musel tentokrát zvolit o něco peprnější projev a použít například slovo prasák, v jenom záběru si dokonce schválně oblízl rty. Řadě diváků se ale na sociální síti zdálo, že nebyl příliš vhodnou volbou. „Hodný strejda mi tam moc nesedí, i když to odprezentoval profesionálně," shodovali se mnozí.

„A mně se líbí, že hlasatel ze staré školy nemluví tak rychle jako Tereza. Takže poprvé uvidí a ocení BBK i moje maminka, která Terezinu šílenou kadenci nestíhá,“ napsala jedna z divaček.

„Fakt to nemá ty koule, na které jsem zvyklá, a ani ty fórky nevyzní," posteskla si na Facebooku jedna divačka. Další se už do Hemaly dokonce ostře opřela. „Starej dědula, který nedokáže ani správně vyslovit cizojazyčné jméno a pojem transgender slyšel prvně," nebrala si servítky. „Příště aspoň Saskii Burešovou nebo Míšu Jílkovou," vtipkoval další divák.

Podle jiných zase pořad takto ztratil na energii a dynamičnosti a bez Terezy to zkrátka není ono. Ostatně Saša Hemala skutečně zvolil pomalejší projev. „No je milý, ale občas mám pocit, že moc nerozumí tomu, co čte... I dle nelogických pauz a nádechů," zní další názor na moderátora na sociálních sítích. „Ať už se vrátí Terka, nebo mě někdo vobkreslí," ozval se další člověk a narážel tak na obvyklou hlášku z pořadu Branky, body, kokoti.

Na druhou stranu ale někteří diváci výkon Hemaly, který před časem působil také v Receptáři prima nápadů či uváděl počasí na TV Barrandov, též pochválili. „Mile překvapil. Paráda," napsal kdosi na Facebook a další přizvukovali s tím, že byl úžasný. Vzpomínali také na jeho slávu v éře hlasatelů a přiznali, že pro něj mají slabost.

VIDEO: Posuďte sami! Jak se Saša zhostil netradiční úlohy? Svůj názor nám napište do DISKUSE pod článkem. 

Video
Video se připravuje ...

Branky, body, kokoti: Speciální vydání! Vyhraje tatův buřt nebo profesor chlívák? Karel Dlabač

 

Fotogalerie
30 fotografií