Klus se tak rozhodl poté, co jej zklamala řada jeho přátel, kteří o víkendu vyrazili na hudební festival Colours of Ostrava, který právě Babišův Agrofert sponzoruje. „Stalo se totiž, že jsem si otevřel hubu směrem k lidem, s nimiž sedávám u stolu a společně se čílíme, jak nás Šéf pomalu ale jistě nakupuje. Titíž lidé pak na svých profilech postovali zprávy z VIP zóny festivalu, Fresh and Food prostoru dotovaného holdingem Grantového magnáta,“ rozepsal se Klus na sociálních sítích.

„Co je to za pokrytectví, ptal jsem se. Jak je možné brát vaše slova vážně, když se neslučují s činy,“ zlobí se zpěvák. „Legitimizujete způsob Šéfovy hry. Říkáte ano, v tomhle případě ano. Ale ve vlaku do Prahy už je to zase Zloduch. Být trochu pro a trochu proti naší společnosti už párkrát zlomilo vaz, není čas se poučit a zpevnit své postoje?“ brojí.


A sáhl si do svědomí i sám, protože sám se podle tohoto způsobu uvažování zpronevěřil. „V tu chvíli mi přišla zpráva, že dělám machra a přitom mě hrajou na Óčku, že jsem tam dokonce nedávno byl, že jsem dal rozhovor Mladé frontě. Nezbývá, než uznat svou nedůslednost, svou chybu a pochlapit se, neboť věřím, že nejasná doba potřebuje jasná stanoviska,“ rozhodl se Klus.

Co tedy udělá? Zmizí z řady médií, která Babiš vlastní. Nebude na hudebním Óčku, nebude v jeho tiskovinách, nebude v rádiích, které vlastní, třeba tedy na Impulsu, který hraje převážně českou muziku.

„Mám ve své smlouvě o dílo klauzuli, kterou si vyhrazuji právo nehrát tam, kde tečou Šéfovy peníze. Připojuji k tomu nyní i svůj bojkot Mafry a všech bezskrupulózních, konkurenci a životní prostředí likvidujících podniků Velkostatkohnojaře (zasmlouvované akce, kde je Mafra mediálním partnerem, rušit nemohu, ale zahrnu tuto výjimku do smluv budoucích),“ slibuje Klus.

Otázkou je, jestli to neublíží více jemu než podnikateli a festivalům, které podporuje. „Dělám to proto, že věřím, že jen poctivé, ucelené vymezení a projev nesouhlasu každého, kdo má o úmyslech Toho, jenž křivě přísahá, pochybnosti, má šanci ustát destruktivní sílu jeho mamonu a normalizačních praktik. Neznamená to, že se slepě zabetonuju v protestu, naopak jsem pro dialog s těmi, kteří to mají jinak a jsou ochotni o tom mluvit. Věřím totiž, že jediným východiskem je najít společnou řeč. Ne v tom, že pravdu má ten, nebo tamten, ale v tom, že je potřeba ji najít. A to zvládneme jedině spolu,“ trvá na svém hudebník.

Fotogalerie
32 fotografií