Příjmy aktuálně deváté hráčky světa, která před rokem dokonce strávila osm týdnů na čele žebříčku, jsou astronomické. Velkou část jejích tenisových výdělků sice spolkly daně, přesto si na kurtech už »vypinkala« stamiliony. Navíc další desítky milionů korun ročně Karolíně hodí marketingové aktivity. Čistě pragmaticky řečeno: Taková nevěsta je opravdu terno.

Proto se nabízí otázka, jestli si před čtvrtečním obřadem v Monaku Michal s Karolínou uspořádali majetkové poměry. Nikdo teď nekreslí čerta na zeď, ale statistika mluví jasně: 45 % sňatků skončí v Česku rozvodem. A mezi sportovci je toto procento možná ještě vyšší.

V situaci, kdy Michal Hrdlička vstoupil do sňatku s mnohem menším majetkem i příjmy, se nabízí, že by spolu uzavřeli (před)manželskou smlouvu. „Tam si mohou upravit rozdělení majetku při odchodu z manželství, a to tak, jak oni uznají za vhodné,“ říká advokát Jan Černý a dodává: „Takové smlouvy jsou dobrá věc. Ale musí být dobře naformulované a musí se dávat pozor při vývoji manželství. Smlouvy se mohou v jeho průběhu revidovat.“

Méně pravděpodobnou variantou je, že Hrdličkovi takovou smlouvu neuzavřeli. To, co získali před čtvrtečním sňatkem, by tak zůstalo v jejich osobním vlastnictví. „Co nabudou za trvání manželství, by spadalo do společného jmění manželů. To by se při rozvodu, obecně řečeno, rozdělilo na dvě poloviny,“ vysvětluje Černý. Jinými slovy, i vše, co by si od této chvíle Karolína vydělala. Může jít ročně klidně o sto milionů.

Fotogalerie
50 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Utajená svatba Hrdličky s Plíškovou v Monaku! Dvanáct hostů a dcera Borhyové družička David Turek