S pohřbem se muselo počkat až po pitvě, kterou nařídila mělnická nemocnice. Okolo náhlé smrti Václava Glazara se totiž vyrojila spousta nejasností. Výsledky pitvy ale cizí zavinění neodhalily, a tak herec může být zpopelněn.

Smuteční síň se zaplnila pozůstalými. Režisér Zdeněk Troška uvízl v koloně aut před Dvorem Králové nad Labem. Pět minut po začátku obřadu dorazil udýchaný Troška! Naštěstí pohřeb stihl, přece jenom to byl jeho kamarád a díky Zdeňkovi se dostal do komedií Kameňák.

Ostatky  snoubence herečky Heleny Růžičkové byly uloženy ve světle hnědé rakvi. Ta byla obložena věnci a květinami.

Po příchodu Trošky se slova ujal zaměstnanec pohřební služby, přivítal pozůstalé a posléze se mikrofonu ujal Glazarův kamarád, který se se zemřelým přátelil téměř 30 let.

"Není žádným tajemstvím, že na malém městě je těžké žít se stigmatem odlišnosti, proto odešel do velkého města, kde se jeho odlišnost ztratila," zaznělo v projevu. "Zapomněl jsem říct, že jeho odlišnost spočívala v laskavosti. Mluvil sprostě, mile, ale k věci," dodal.

Zdeněk Troška stál vedle zaplněných lavic. Po skončení dojemného projevu se síní rozezněly písně.

V půl dvanácté vyzvali pozůstalé, aby vstali. Za zvuku písně od Luby Hermanové obřad skončil. Pozůstalí kondolovali rodině a opustili krematorium.

 

Fotogalerie
9 fotografií