Michal mě nikdy na nic nepotřeboval, nikdy ode mě nic nechtěl. Proto vím, že je vnitřně velmi silný. Ale upřímně – to, co se mu stalo, by mě naprosto zlomilo a položilo,“ přiznal Blesku táta Petr Jančařík (66), který je stejně jako ostatní šokovaný synovou vnitřní silou.

Všechno sám

Moderátorovi TV Nova nejdřív předloni v létě praskla ledvina a po transplantaci ochrnul na spodní část těla. Začátkem letošního června skončil ve špitále znovu kvůli plánované operaci. Lékaři mu museli odebrat i druhou ledvinu, která mu přestala fungovat kvůli polycystické poruše. Navzdory tomu si nemůže dovolit odpočívat moc dlouho, ani kdyby chtěl. Jak Blesk už informoval, měsíčně musí platit za rehabilitaci 20 tisíc korun!

Na dveře rodičů přesto podle všeho ještě nezaklepal. „Strašně rád bych mu pomáhal, ale on chce dělat všechno sám. Nechce, aby mu kdokoli pomáhal. Je velmi samostatný a bere to jako etapu svého života,“ prozradil Blesku táta Petr. „Nikdy jsem ho neslyšel si stěžovat. Jak mě vždycky vychovával, tak mě znovu vychovává velkou osobní statečností,“ svěřil se bývalý moderátor Magionu s tím, že naopak je to syn, který je utěšuje.

Výměna zpráv

V srpnu by měl Michal naskočit znovu do televize – tentokrát ne do Sportovních, ale Odpoledních zpráv. „Byl bych na Míšu hrdý, i kdyby se nevrátil na obrazovku... Ale mám z něj radost!“ dodal pyšně táta.

První foto po operaci

Na lenošení nemá Michal ani pomyšlení. Nejenže se připravuje na srpnový návrat na obrazovku, ale vyráží už i mezi lidi. Do Plzně si odjel zlepšit náladu na představení Cyrano z Bergeracu. „Byl jsem se podívat na plzeňském hřišti Proluka, kde letos v létě hrají Cyrana. Ale to pivo, co držím v ruce, nebylo pro mě. To jsem nesl pro Michala Dlouhého, který hraje Cyrana. Málem totiž vypotil duši... Jinak se cítím dobře, děkuji za optání,“ řekl Blesku Michal, který se setkal i s moderátorem Mírou Hejdou (34), jenž zveřejnil společnou fotku na Instagramu.

Fotogalerie
15 fotografií

Video: Jančařík o nemocném synovi na vozíku: Zkuste si být v jeho kůži byť jen den...

Video
Video se připravuje ...

Jančařík o nemocném synovi na vozíku: Zkuste si být v jeho kůži byť jen den... Aleš Brunclík, Markéta Reinischová