Za vše může rozbité auto. „Pěkně mě to naštvalo! Jirka mě určitě čekal a čeká… Slíbil jsem mu při poslední návštěvě na Malvazinkách, že zase přijdu,“ pokračuje hvězda Menzelových oscarových Ostře sledovaných vlaků. Neckář byl za ním i v Ústřední vojenské nemocnici, kde režisérovi kvůli zákeřnému meningokokovi operovali mozek.

Pohlavek

„Už tam jsem poznal, že Jirkův mozek je v zásadě v pořádku, protože mě poznal a reagoval normálně, jako když jsme se setkávali v minulosti. Taky mne pohladil po tváři a dal mi takový malý pohlavek, jak to dřív dělal, když jsme se loučili,“ komentuje Neckář, který věří, že se Menzel uzdraví.

„Když jsem byl naposledy za ním, snažil jsem se s ním hovořit. Špatně artikuluje, tak jsem mu přivedl i svou logopedku, která mi moc pomohla po mrtvici. To jsem v podstatě také nemohl mluvit,“ popisuje Neckář.

Největší přání

Zpěvák také věří, že se režisér brzy postaví na nohy. „Potřebuje hodně rehabilitovat a posilovat. A potom se jednou sám postaví a půjde. Je silný a motivací k tomu, aby se dal do kupy, má moře. Především ale manželku Olgu a jejich dvě holčičky,“ míní Vašek.

Je si jistý, že Menzel za tu dobu, co se neviděli, udělal pokroky. „Třeba už ho nebudu vozit po parku ani na vozíčku. To bych si tak přál…“ povzdychl si zpěvák.

Fotogalerie
19 fotografií

VIDEO: Jiří Menzel (80) po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Menzel (80) po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit! Blesk TV

Fotogalerie
19 fotografií