Vránová byla sice původem ze Slovenska, už v dětství se ale přestěhovala s rodinou na Moravu, kde také vystudovala herectví na brněnské JAMU a dostala své první angažmá v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Právě v Brně jsou také pochovaní oba její rodiče, a tak původně měla být herečka uložena právě zde po jejich boku.

Jenže rodina rozhodla jinak a místo k jejím příbuzným ji uloží do hrobu rodiny jejího manžela Jiřího Kepky (80). Zejména proto, že ti odpočívají na hřbitově na pražských Vinohradech. „Máma už patřila k Praze a Praha k ní,“ tvrdí syn Gabriely Ondřej Kepka, známý zejména jako Honzík z Arabely.

Ten chce totiž svou maminku mít co nejblíže, aby jí mohl chodit na hrob. Souhlasil s tím i vdovec Jiří, který by ve svém věku jen těžko dojížděl pravidelně do Brna. Pochopení pro tento krok prý pánové našli i u dalších členů rozvětveného příbuzenstva. „Souhlasí s tím celá rodina, neměli jsme o tom žádné spory,“ dodal herec a režisér Kepka.

Ostatně vinohradský hřbitov je jen pár kilometrů vzdálený pod místa, kde zesnulá herečka a představitelka Aničky Čihákové z Chalupářů s manželem desítky let žila. Měla navíc tuto část metropole velmi ráda a velké pouto měla i od nedalekého Divadla na Vinohradech, kde působila dlouhých 42 let. Snad by tak s touto volbou byla také spokojená.

VIDEO: Pohřeb Gabriely Vránové (†78): Její milovaný klobouk ležel před rakví…

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Gabriely Vránové (†78): Její milovaný klobouk ležel před rakví… Blesk TV

 

Fotogalerie
56 fotografií