Ještě v neděli zveřejnila hvězda Modrého kódu na sociální síti fotku, na které je spolu se synem Nathanielem (1) na rodinné akci v Šiklandu u Žďáru nad Sázavou. „Děkujeme, bylo to moc fajn! Tak třeba zase příští rok,“ napsala brunetka.

Jenže záhy nato byla nucena vzít svá slova zpět, jinak by ji smetla vlna kritiky. Na stejném rodinném festivale totiž přišel o život pětiletý chlapec, který upadl pod kola vyhlídkového vláčku. „To, co se včera stalo, je obrovská tragédie. Do poslední chvíle jsem doufala, že to chlapeček zvládne,“ přiznala na Instagramu Burešová známá také z muzikálů Čas růží či Dracula.

„Ta smutná zpráva se ke mně dostala až pozdě večer, proto jsem se nevyjádřila dříve. Když se něco takového dozvíte, rozhodně nemáte hned chuť ani potřebu něco sdílet na internet. Navíc je to absolutně nemístné,“ vysvětlovala své mlčení. Událost ji očividně velmi zasáhla.

„Je mi z toho hrozně úzko na duši. Mé modlitby patří dušičce a rodině chlapečka,“ doplnila nová posila páté řady show Tvoje tvář má známý hlas a všechny své fanoušky poprosila, aby na sebe a své děti dávali pozor. Sama si coby matka jistě ani nechce představovat, jak se musí pozůstalí cítit.

Co se přesně stalo?

Ke smutné nehodě došlo ve chvíli, kdy vláček dával přednost jinému a zastavil. Maminka s chlapcem, kteří měli dojem, že je to konečná stanice, chtěli vystoupit, ale vláček se opět rozjel a dítě přejel. „Všichni jsme řvali na řidiče ‚zastav‘,“ popsala na sociální síti žena, která byla u toho. Na místo byli přivoláni záchranáři a přiletěl i vrtulník. Bohužel oživování, které trvalo zhruba 30 minut, nebylo úspěšné. 

Rodinný festival v rozsáhlém areálu, na kterém vystupovali například Dáda Patrasová (62), Maxim Turbulenc či Lucie Bílá (52), byl ještě v plném proudu, řada lidí o ničem vůbec nevěděla. Proto organizátoři poprosili moderátorku Evu Decastelo (39), aby to oznámila divákům. „Přečetla jsem prohlášení, které se mi říkalo velice těžce. Neustála jsem to. Při minutě ticha, kde bylo asi patnáct tisíc lidí, všichni povstali, a já to nedala a rozbrečela jsem se,“ přiznala.

Po minutě ticha následovala pauza a posléze probíhal zbytek akce v pietním duchu. Vystoupily sice kapely Olympic či Slza, ale plánovaný ohňostroj byl zrušený.

VIDEO: Rozhovor s Evou Burešovou z Modrého kódu: Po porodu přišel rozchod s partnerem!

Video
Video se připravuje ...

Eva Burešová po rozchodu: Brečím doma do polštáře... David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
32 fotografií