Oba dva koncerty vymyslel Gottův manažer František Janeček (73) a Slavíka pokaždé dojal k slzám. Ve Sportovní hale, když mu bylo šedesát, Karel seděl v první řadě po boku své tehdejší přítelkyně Mariky Sörösové (42) a držel kolegům, kteří mu přáli jeho písněmi, palce. Bavil se, tleskal nadšením, zpíval si s nimi, dupal! A nejvíc se pobavil u Molavcové se Suchým, když »dojili krávy« ve Zdvořilém Woodym. To tleskal vstoje a radost z něho jen prýštila.

Lucie Bílá (52) mu tehdy na koncertě nezazpívala jako ostatní kolegové ve sportovní hale. Zato mu věnovala velkého papouška – amazoňanku žlutohlavou Loru, která Slavici přišla na 50 tisíc korun. „Co já, prosím vás, Lucie, budu dělat s papouškem? Jsem pořád pryč,“ reagoval zděšeně Gott, když mu tehdy Lucie papouška v obří kleci přivezla domů na Bertramku. „Naučila jsem ho říkat: Kájo, jsi supr!“ chlácholila Slavice Slavíka a vzápětí mu ala druhý dárek – hodinky Longines, které ji přišly na stejně peněz co Lora.

VIDEO: Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu!

Video
Video se připravuje ...

Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu! 

Karlovi se líbily, ale neobměkčily ho, Lora stejně druhý den skončila v kanceláři Františka Janečka (73) a jeho agentury GoJa. „Loře jsem koupil voliéru a denně si s ní povídám,“ oznamoval potom Janeček. „Že by mně ale říkala: Františku, seš supr? Tak to tedy ne. Navíc mám koberec neustále plný zrní, občas mi chce ukousnout prst, a když přijde návštěva, kecá nám do toho,“ pokračoval a potom neopomněl dodat: „Až mě Karlos naštve, pošlu mu Loru i s voliérou zpátky na Bertramku.“

Když bylo Slavíkovi sedmdesát, Lucie s kolegy, tentokrát už v 02 areně, mu zazpívala. Ale neodpustila si: „Jsem tady a zpívám ti, ale amazoňana žlutohlavého stejně, Kájo, dostaneš. Loře chybí sameček.“ Svá slova ke Gottově úlevě nedodržela...

Ostatní kolegové tehdy Gottovi zpívali jeho hity k sedmdesátinám v 02 areně, v první řadě už seděla jeho manželka Ivana (42) a po jejím boku dvě nejstarší Gottovy dcery Dominika (45) a Lucie (31). Ty nejmladší Charlotte (12) s Nelly (10) zůstaly doma na Bertramce, na koncert byly tehdy ještě moc malé.

Jeden z velkolepých mejdanů měl Mistr ke svým sedmdesátinám v hotelu Ambassador Zlatá husa na Václavském náměstí. Přišel na něj každý, kdo něco znamenal, v čele s Václavem Havlem (†75), který si tu dokonce s Gottem a jazzmanem Laďou Kerndlem (73) zazpíval. Od Jiřiny Bohdalové (87) dostal celou nůši dárků, kterým vévodila pro tuto příležitost speciálně napsaná kniha Slávy Kopecké Herr Gott, to to uteklo! A coby milovník tajemství, záhad a mystérií se Gott radoval i z detektivky Golemův stín, kterou napsal redaktor Blesku Petr Macek.

Podívejte se na velký průřez Gottových oslav ve fotogalerii!

VIDEO: Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

Fotogalerie
22 fotografií