Že by pochybnosti o tom, co způsobilo smrt herce z Kameňáků, kterého si měla brát herečka Helena Růžičková (†67)? Pacienti se po smrti totiž běžně na pitevním stole neobjevují. To potvrdil Blesku i primář MUDr. Jan Brázda z Nemocnice Mělník, kde snoubenec slavné herečky ve středu ráno zemřel jen pár dní po převozu z LDN v Kralupech nad Vltavou.

„Běžně se pitvy u zemřelých neprovádějí. V případě mediálně známého pacienta byl příkaz vydán proto, aby se předešlo dohadům a nejasnostem a aby byla příčina smrti jasně potvrzena,“ sdělil primář Brázda Blesku.

Troška v šoku

„Proboha, kdo může mít nad Vaškovou smrtí nejasnosti? V žádném případě by si nikdy nesáhl na život. A že by ho o život připravil někdo jiný nebo zanedbání péče, to vážně naprosto vylučuji,“ prohlásil rezolutně režisér Zdeněk Troška (65), který s Glazarem mluvil večer před jeho smrtí. „Opakuji, měl skvělou náladu. Dlouho jsme si povídali...“ řekl Troška Blesku.

Zástava srdce

Glazar byl závislý na tzv. kyslíkových brýlích. Poté, co dýchací přístroj vypověděl na čas funkci, se mu ale dýchání zhoršilo. Proto byl z Kralup převezen do Mělníka. Proč se mu v nemocnici ale náhle zastavilo srdce, když byl večer předtím v naprosté pohodě, je otázka. Výsledky pitvy by ji ale rozhodně měly zodpovědět.

Víte, že...

Pohřeb Václava Glazara se uskuteční příští pátek v jeho rodném Dvoře Králové.

VIDEO: Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí - Volal o pomoc, zabíjela ho samota!

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota! Blesk TV

 

Fotogalerie
8 fotografií