Muž, který nijak zvlášť nehýřil, protože podle obsluhy měl za celý večer jen tři malá piva, nemohl dýchat a zkolaboval. „K pacientovi vyjeli záchranáři specialisté pro urgentní medicínu i lékař záchranky. První vůz byl na místě za pět minut od přijetí tísňové výzvy,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Než zdravotníci dorazili, poskytovali muži první pomoc svědkové události.

Šlo mu o život

Muž byl podle mluvčí ve velmi špatném zdravotním stavu a utrpěl zástavu srdce. Podle jejích slov ho začali záchranáři neprodleně oživovat, napojili na monitor, zajistili dýchací cesty, základní životní funkce, připojili ho na umělou plicní ventilaci a za pokračující resuscitace pacienta převezli do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. „Doufám, že bude v pořádku,“ řekl k tomu Krampol. „Snad to byla jen ta prudká změna počasí.“

Nenahraditelný Jirka

Gratulace na oslavě se točily právě kolem zdraví. Herci i přes svůj věk zatím nemají větší problémy. „Jirka mě nejspíš přežije,“ konstatovala manželka Hana Krampolová (57). „Je zdravý, i když on tvrdí, že je jen špatně vyšetřený,“ podotkla s úsměvem.

Gratulovat přišla také exmanželka Marta (59), v pořadí třetí paní Krampolová. „Jirkovi jsem popřála, aby jeho čtvrtá žena Hanka nebyla nikdy ex. Jsem přející člověk,“ ujistila bývalá modelka. A proč se po rozvodu s hercem už nikdy nevdala? „Je moc těžké najít chlapa, který by nahradil Jirku,“ zvážněla Marta.

VIDEO: Hana Krampolová na narozeninách svého manžela.

Video
Video se připravuje ...

Hana Krampolová - narozeniny Krampola Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
18 fotografií