„Volali jsme si denně. Naposledy jsem s ním hovořil v úterý kolem desáté večer. Říkal, že mu je bezvadně,“ popisoval Troška hercovy poslední dny. Ve středu ráno, jen pár hodin po telefonátu, se pak Glazarovi srdíčko navždy zastavilo.

„A to se tak těšil na středeční poledne, kdy jsem mu měl vyřídit eldéenku v Praze! Chtěl být blíž všem přátelům. Byl zvyklý jako Helenka Růžičková mít kolem sebe pořád spoustu známých tváří...“ posteskl si režisér. 

Říkal mi, že mu dělá radost moderátor Karel Voříšek. V LDN má babičku a kdykoli za ní do Kralup přijel, nezapomněl zaskočit i za Vaškem,“ dodal dojatý Troška, v jehož Kameňácích Glazar zazářil coby mafián Karel převlečený za matku představenou.

S hadičkami v nose i hrál

Ve Vánočním Kameňáku se objevil na plátně dokonce s dýchacím přístrojem. „Produkce se o mě úžasně starala, mysleli na to, abych měl pohodlí. Jen se hádali, jestli by měl být ve scéně kyslík nebo ne, já bych to podstoupil i bez něj, ale nakonec to zakomponovali do role,“ vzpomínal Glazar, který se bez hadiček zavedených do nosu do posledního dne svého života už neobešel.

Srdce a kámen

Glazar, který se původně živil chovem ušlechtilých psů či poštovním doručováním, se poprvé před kamerou objevil v Roku ďábla (2002). Později si zahrál ve filmu Skeletoni.

Ve světě filmu a zábavy se však pohyboval už dřív. Od roku 1990 působil jako dramaturg a scenárista, nejprve v tvůrčí skupině Čestmíra Kopeckého v České televizi a poté se podílel na zábavných pořadech Primy. V roce 2003 založil s Jiřinou Kottovou a Jaroslavem Čejkou kabaret Srdce a kámen, kde působil jako umělecký režisér, konferenciér, herec i zpěvák.

VIDEO: Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí Volal o pomoc, zabíjela ho samota!

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota! Blesk TV

Fotogalerie
7 fotografií