V roce 1965 byl vyhlášen nejlepším československým beatovým hráčem na bicí. „Já Ringa napodoboval. Házel jsem hlavou jako on, držel paličky jako on,“ přiznává Čech. A tehdy byl také poprvé nazván českým Ringo Starrem. „To tenkrát hudební publicista Jan Křtitel Sýkora řekl: Byl jsi v Americe, chodil jsi tam na hodiny, nesmíš mít jen jedno jméno!“ vzpomenul, jak tedy přibyl k Františkovi ještě Ringo. Nejdříve v uvozovkách, později bez nich.

Pověsí ho!

Jako jediný jsem sledoval jeho zvukovou zkoušku. Pak přišlo to nejkrásnější. Ringo se setkal s Ringem. Byl jsem rozrušený. Vždyť je to jedna z největších hvězd na světě!“ pokračoval extaticky s tím, že měl velkou trému. „Prohodili jsme pár zdvořilostních vět a já na něj čuměl jako kdysi Beatles v Americe na Elvise. Konečně jsem osobně vysněného Ringa potkal! Fotka je unikátní, velká vzácnost. Bude doma v pokoji,“ dodal.

Dal mu Prahu

Aby mohl vzniknout jejich společný snímek, stálo to mnoho úsilí. „Pracoval jsem na tom dlouho dopředu a podařilo se to,“ uvedl Jiří Daron z Pragokoncertu. Prozradil, že český Ringo přinesl pro »Brouka « několik svých obrazů. Manažer se při výběru bál překládat jeho lechtivý humor v obrazech (viz. jeho nejslavnější plátno Zvířátka obdivují pí*u), a proto vybral neutrální Prahu.

Fotogalerie
19 fotografií

Video: František Ringo Čech: Když dá žena signál k sexu, rád se toho chopím!

Video
Video se připravuje ...

František Ringo Čech: Když dá žena signál k sexu, rád se toho chopím! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený