Poslední okamžiky života hvězdy seriálů Chalupáři či My všichni školou povinní popsal její syn, režisér Ondřej Kepka (48). „Když jsme se viděli naposledy a odcházeli jsme od jejího lůžka, řekla, že nás zve na večeři! Ne, to nebylo blouznění, vytáhla kreditku a chtěla, abychom si po návratu z nemocnice zašli na nějakou večeři. Odešla s neuvěřitelnou noblesou – s noblesou duše a velkého srdce,“ napsal ve smuteční řeči, kterou nad rakví nečetl on, ale herečka Simona Postlerová (53). A to na základě Ondřejovy osobní žádosti.

Synovo svědectví odhalilo, že filmová a divadelní legenda zemřela minulou sobotu ráno v nemocnici sama. Rodina u jejího lůžka v tu chvíli nebyla. Poslední, s kým Vránová mluvila, byla v sobotu 38 minut po půlnoci její sestra Miriam (59). „Telefonovala jsem jí z USA! A krásně jsme si popovídaly. Gábi se těšila domů, věřila, že ji v pondělí pustí. Vůbec by mě nenapadlo, že osm hodin poté její životní pouť skončí,“ popsala Blesku Miriam, která na poslední rozloučení přiletěla ze San Franciska, kde žije.

Příčinou smrti její sestry bylo selhání ledvin, se kterými se v posledních týdnech už tak bojem s rakovinou oslabená Gábi léčila.

Divadlo jí nabídlo novou roli! Už se jí nedožila...

Měla motivaci se uzdravit! Gabriela Vránová dostala na začátku roku od vedení vinohradského divadla nabídku, že by se opět mohla vrátit na scénu, kterou tolik milovala. „Chtěl jsem ji znovu obsadit, ale věděl jsem, že je hodně nemocná! Přesto jsem Gábi řekl, že když se bude cítit, může znovu hrát,“ prozradil ředitel scény. Představení, do kterého plánoval Vránovou obsadit, ale blíže nespecifikoval...

Zaplněné hlediště Divadla na Vinohradech se s Gabrielou Vránovou rozloučilo v pátek dopoledne několikaminutovým potleskem vestoje. Rakev s ostatky herečky pak byla převezena do nedalekého kostela sv. Ludmily, kde se konala mše. Tam byli pozvaní jen někteří kolegové a samozřejmě celá rodina. Také v kostele byl na rakvi vystaven oblíbený klobouk zesnulé. Vyprovodil ji tak doslova a do písmene na poslední cestu. Pak její ostatky byly převezeny do krematoria v pražských Strašnicích.

Video: Pohřeb Gabriely Vránové (†78): Její milovaný klobouk ležel před rakví…

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Gabriely Vránové (†78): Její milovaný klobouk ležel před rakví… Blesk TV

Fotogalerie
128 fotografií