Děsivou zprávu od lékařů si s manželkou Terezou vyslechl v době, kdy měli tři děti, přičemž tomu nejmladšímu, Oliverovi, byly čtyři roky. „Začal být strašně hyperaktivní. Přestal spát. Bylo to strašně těžké období. Ale pořád to byl radostný a šikovný kluk, který se učil nové věci,“ vzpomíná Tereza Juchelková.

„Až najednou volali z fakultní nemocnice v Ostravě a řekli takový dlouhý název – mukopolysacharidóza typu III. A rovnou nám oznámili, že nám domluvili schůzku v nemocnici v Praze, kam musíme jet,“ přidává se Aleš.

„Tam nám řekli, že Oliver přestane chodit, mluvit a že zemře... A poslali nás zase domů. Dva roky jsme nebyli schopní o tom mluvit,“ svěřuje se bývalý moderátorský parťák Richarda Krajča (41) a majitel marketingové firmy.

Nejhorší bylo, jakým způsobem to sdělit Oliverovým sourozencům. „Říkal jsem jim s Terezkou, že Oliver pravděpodobně za několik let zemře, že nevíme, kdy to bude, ale ta jeho nemoc je strašně vážná. A že chceme, aby to věděli, a pokud budou mít jakékoliv otázky, ať se nás zeptají,“ říká Aleš. Myšlenky na to, že přijde den, kdy jeho syn zemře, jeho zhoršující se stav a spousta práce způsobily i Alešův kolaps. Moderátor skončil v nemocnici na kapačkách.

Oliver, kterého nemoc ke konci života připoutala plně na lůžko a odkázala na 24hodinovou pomoc, zemřel v deseti letech nad ránem doma. „Když mi Terezka přišla oznámit, že se to stalo, řekla jen jedno slovo: Už...“ přiznává Juchelka se slzami v očích ve své 13. komnatě, kterou můžete vidět dnes večer na ČT1.

Video: Moderátorka Zpráv na Nově Iveta Vítová: Dcera rohodně sama dlouho nezůstane

Video
Video se připravuje ...

Moderátorka Zpráv na Nově Iveta Vítová: Dcera rohodně sama dlouho nezůstane Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
12 fotografií