Jaroslav, kterého si televizní diváci jistě vybaví z titulní role v pohádce Rumplcimprcampr, by manželce svého bratra Jiřího (80) rád vzdal hold, ovšem není to v jeho silách. „Jsem těžce nemocný, upoutaný na lůžko,“ vysvětlil pro Aha! herec.

Na jeho zdraví se prý hodně podepsaly potíže s bytem. Na ten má sice jeho rodina dekret už od roku 1909, ovšem v roce 2013 vinohradský dům koupila italská společnost a rozhodla, že Kepka bude platit nájem 27 600 korun a poplatky, takže dohromady 30 000 korun! „Přestal jsem chodit, potřebuji péči,“ postěžoval si Jaroslav, který stůně už víc než šest měsíců.

Nedokáže tak dojít ani na páteční poslední rozloučení se švagrovou, které proběhne od 10 do 12 hodin v hledišti vinohradského divadla, kde byli oba herci společně v angažmá. Následně se smuteční hosté v čele s vdovcem Jiřím a synem Ondřejem Kepkou (48) přesunou do blízkého kostela sv. Ludmily na náměstí Míru na zádušní mši.

Jaroslavovi nezbývá nic jiného, než na rodinu myslet alespoň z domova. Byl to přitom právě on, kdo dal Vránovou se svým bratrem dohromady. V roce 1966 totiž Gabriela hrála v divadle na Silvestra i na Nový rok, a tak se nedostala domů za rodinou na Moravu.

Jemu se jí zželelo a pozval ji k sobě domů, kde se seznámila s Jiřím. Dvojice se zamilovala a za dva roky se vzala. Prožili spolu krásných padesát let (výročí oslavovali v letošním roce), ovšem pak zasáhla smrt, která je rozdělila. Představitelka Aničky Čihákové z Chalupářů 16. června zemřela na selhání ledvin po boji s rakovinou tlustého střeva.

VIDEO: Zemřela Gabriela Vránová (†78): Jak vzpomínala na Menšíka? Pil všechno, co teklo!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Gabriela Vránová (†78): Jak vzpomínala na Menšíka? Pil všechno, co teklo! Petr Macek, Petr Soukup

 

Fotogalerie
41 fotografií