Švihlík, který si zahrál i veksláka ve filmu Bony a klid, bojoval už nějaký čas se zákeřnou nemocí. „Jsem nemocný, našli mi rakovinu. Mám za sebou ozařování a teď procházím bioléčbou. Takže zatím nemůžu nic moc dělat. Mám oslabenou imunitu a nemůžu moc mezi lidi,“ přiznal loni v říjnu v rozhovoru pro iDnes.cz herec.

Ten zemřel v chrudimském hospicu, kam byl převezen sotva před dvěma týdny, a trávil tak zde poslední momenty života. Kvůli tomu byl odříznutý i od přátel a kolegů, s kterými byl v kontaktu alespoň telefonicky.

„Jsem v šoku! Před pár měsíci jsme si volali. Byl to úžasný chlap, který nemyslel nikdy na sebe,“ nemohla zprávě o skonu Františka uvěřit herečka Vlasta Peterková, která mu v Četnických humoreskách hrála lásku, kuchařku Blaženku.

Na seriál herec vždy velmi rád vzpomínal. „Když jsem hrál toho četnického fotografa Čendu, tak se mě všichni ptají, jestli umím fotit. Říkám jim, že jsem to v životě nedělal,“ přiznal představitel policejního fotografa Čendy s tím, že toto hobby objevil až na sklonku života.

„Až teď na stará kolena jsem začal. Fotím kytičky,“ přiznal během boje s rakovinou Švihlík, který dělal v »Humoreskách« i pomocného režiséra, a asistoval tak otci seriálu Antonínu Moskalykovi (†75).

VIDEO:  Zemřela královna remosek Karina Havlů: Utrápila se v chudobě a hlady!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela královna remosek Karina Havlů: Utrápila se v chudobě a hlady! Blesk TV

 

Fotogalerie
47 fotografií