Gabriela se během natáčení cítila být ve stínu Jiřiny Bohdalové (87), jejíž postava Dana Fuchsová byla ve scénáři velmi důležitá. „Jiřina měla v seriálu hodně prostoru a já jsem si také chtěla zahrát! Tak jsem požádala režiséra Filipa, zda by s tím něco udělal,“ přiznala před časem pro Aha! Vránová.

Ta brzy dosáhla svého. „Přání se mi splnilo v Romeovi z autobusu,“ promluvila o díle, kde se coby Anička Čiháková proměnila z ošklivého káčátka v překrásnou labuť a zatančila si i na stole v hospodě U Fleků.

„Natáčeli jsme ho v Praze. Když vidím za sebou Vaška Sloupa, vedle sebe pana Hlinomaze, mého seriálového manžela Vláďu Menšíka, jak po mně žárlivě pokukuje… Je to pořádná nostalgie,“ zavzpomínala Gabriela, která se objevila celkově v 6 dílech Chalupářů, zatímco její »sokyně« Jiřina ve všech 11 dílech. Proto měla blondýnka tehdy dojem, že mezi nimi panuje soutěživost.

Ovšem Bohdalová si to nemyslí. „Rivalita tam žádná nebyla, vyložený konflikt, pokud si vzpomínám, jsem snad ani nikdy s žádnou herečkou neměla,“ vrtěla hlavou herečka, která jako jedna z mnoha hereckých hvězd nyní truchlí nad ztrátou Vránové.

Právě Bohdalová byla tou, kdo po oznámení smrti Vránové vyjádřila hlubokou lítost. "Nevěděla jsem, že je tak těžce nemocná, takže pro mě to bylo obrovské, nepříjemné překvapení. Byla to nekonfliktní, bezvadná holka. Vždycky ji budu mít v paměti v klobouku. To byla její slabůstka - klobouky. Moc jí slušely," řekla.

Ještě větší smutek nyní zažívají pozůstalí, kteří nyní připravují poslední rozloučení. To by mělo proběhnout již v pátek v 10 hodin a z USA by měla dorazit i Gabrielina sestra Miriam (59), která si zahrála v seriálu Slovácko sa nesúdí.

VIDEO: Gabriela Vránová (†78) o natáčení Chalupářů: Jak mě Sovák obtěžoval!

Video
Video se připravuje ...

Gabriela Vránová (†78): Jak mě Sovák obtěžoval! Petr Macek, Petr Soukup

 

Fotogalerie
39 fotografií