Vyčítám si to, že jsem ji do USA zvala, ačkoliv jsem věděla, že už Elinka není nejmladší a je to pro ni náročné! Byla to ale nádherná příležitost se naposledy vidět. Od té doby jsme se už neviděly, pouze jsme si telefonovaly,“ svěřila Blesku Miriam Vránová (59). Se sestrou naposledy telefonicky mluvila po půlnoci z pátku na sobotu našeho času. „Byla ráda, že mne slyší! Těšila se domů. Říkala, že ji v pondělí pustí z nemocnice. A ráno odešla,“ pláče Miriam.

Boj s rakovinou

Gábi Vránová už do USA odlétala slabá a unavená. Vše přisuzovala náročnému pracovnímu programu a svému nemocnému srdci. Od roku 2007 měla kvůli potížím s arytmií voperovaný kardiostimulátor. Po návratu domů se její stav zhoršoval. Kvůli rozvíjejícímu se nádoru na tlustém střevě jí ubývaly červené krvinky, až na začátku loňského roku zkolabovala. Lékaři jí pak tento nádor diagnostikovali.

Zmátořila se, ale…

Vránová se s rakovinou statečně poprala, ale i tak chřadla dál. Od operace břicha nenabrala až do smrti dostatek sil. Minulý týden ji podle informací Blesku převezla rodina do nemocnice kvůli potížím s ledvinami. „Měla jen podstoupit sérii vyšetření a v pondělí ji měli lékaři pustit domů,“ řekl nám už o víkendu tajemník Vránové Jiří Zbořil. V sobotu nad ránem ale herečce ledviny selhaly a vydechla naposledy…

Zdrcený manžel

Smrt zasáhla celou hereččinu rodinu. Za oceánem pláče sestra Miriam, v Praze bojují se smutkem bratr Vránové Staník – dorazil z domovského Brna – a hlavně její syn Ondřej Kepka (48) a manžel Jiří Kepka (80). „Tatínka to složilo! Byl jí v době zdravotních potíží pořád nablízku a se vším jí pomáhal. Ondra je mu oporou,“ prozradil Blesku zdroj z rodiny, která dnes bude řešit poslední rozloučení.

VIDEO: Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku!

Video
Video se připravuje ...

Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku! Petr Macek, Petr Soukup

Fotogalerie
17 fotografií