Zinnerová považovala Gabrielu Vránovou za svou kamarádku. „Laskavá, spontánní, velice oblíbená. Patřila k lidem, kteří za sebou mají takový kus práce, že jsou nezapomenutelní. Pro mě je nezapomenutelná,“ svěřila Blesku autorka slavného seriálu, která prý Vránovou do role nechtěla.

„Měla jsem jiný nápad, ale režisér Ludvík Ráža měl lepší. Napadla ho totiž Gábina. Už nevím, kdo byl ten můj tip, Gábi byla tak úžasná, že to přehlušila. Ona totiž v sobě měla takovou zvláštní nejednoznačnost. Když vyjadřuje pocity, kdy je zaťatá nebo zkroušená, určitým způsobem se jí měnil obličej. Vysunula bradu, byla zaťatá do sebe. Byla to fyziologická záležitost, kterou mohla používat. Měla úžasný prožitek role," vzpomíná Zinnerová. "Ludvík Ráža pak říkal, že to Gábina hraje tak dobře, že by měla chodit kanálama, jak ji diváci potom nesnášeli. Nicméně i tak mi Gábi řekla, že se jí na základě toho seriálu ozval člověk, který si ji chtěl vzít za manželku. Všechno je takové dvousečné,“ dodává spisovatelka.

VIDEO: Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku!

Video
Video se připravuje ...

Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku! Petr Macek, Petr Soukup

S Vránovou zůstaly kamarádky i po skončení natáčení. „Myslím, že to byla jedna z jejích největších rolí, a když ne největší, tak nejpopulárnější. Velice často jsme se setkávaly, v rádiu dělala moji večerníčkovskou pohádku Čarovné prstýnky a tak dále. Přátelily jsme se i soukromě. Nádherně recitovala, byla ke mně velmi vstřícná, zvala mě do divadla. Měla jsem ji velmi ráda,“ smutní Zinnerová.

VIDEO: Zemřela Gabriela Vránová (†78): Jak vzpomínala na Menšíka? Pil všechno, co teklo!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Gabriela Vránová (†78): Jak vzpomínala na Menšíka? Pil všechno, co teklo! Petr Macek, Petr Soukup

Fotogalerie
26 fotografií