„Ty jsi pro mě ta pravá! Vy jste pro mě ty pravé,“ opakuje v písni Gott a podle videoklipu je více než jasné, o kom text písně, kterou napsal Marek Ztracený (33), je. O jeho manželce Ivaně a dcerkách Charlottce (12) a Nellince (10).

Slzy v oku

Klip režiséra Martina Paseckého začíná v prázdné a potemnělé pražské Lucerně, ve které Gott zpívá s několika muzikanty. Poté prochází zákulisím slavného sálu a dívá se do šaten. V nich jsou graficky rozpohybované fotografie z jeho kariéry. Například ta, jak leží na kanapi ve studiu Karla Svobody. A hle – hudební skladatel do toho kýve hlavou! „Mistrovi tekly slzy, když viděl tak povedenou animaci,“ prozradil Blesku zdroj ze štábu. „Pro mě zůstává i v prázdné Lucerně síla ducha, který jako by stále vyprávěl, co všechno se tam odehrálo,“ okomentoval natáčení Karel.

Slavný balkon

Z Lucerny se Gott ve videu přesouvá za doprovodu ochranky do přistaveného vozu, kterým přejede do vily na Bertramce, kde se odehrává rodinná romantika jako hrom! Zpěvák se objímá na legendárním balkoně nad Prahou se svou ženou a také s dcerkami. V jednu chvíli pak všichni sedí u slavnostně prostřeného stolu, na kterém nechybí káva či ovoce. Když se pak s Ivanou opřou o zábradlí a dívají se na metropoli, je vedle nich animací zobrazena další archivní fotka. Tentokrát jde o Karla s partou letitých kamarádů, mezi nimiž je i zesnulý zpěvák Waldemar Matuška.

Sháněli povolení

Vydavatelství Supraphon muselo kvůli archivním snímkům pro videoklip požádat jejich autory či dědice o svolení k použití. Zda jim za to platilo či nikoliv, není jasné. Vydavatelství také muselo kvůli osobnostním právům obvolat všechny lidi (v případě zesnulých členy jejich rodin), kteří na fotografiích jsou. A podle informací Blesku neměl nikdo z nich s použitím snímků problém…

Fotogalerie
22 fotografií