Bylo na čase. Vždyť oscarový režisér je hospitalizován už dlouhých 204 dní! V Ústřední vojenské nemocnici, kde kvůli pneumokokové meningitidě absolvoval operaci mozku, ležel pět měsíců. Potom pobýval na Rehabilitační klinice na pražských Malvazinkách, kde se ale jeho stav vůbec nelepšil. Až teď zaznamenává úspěchy.

Složitá situace

V berounské rehabilitační nemocnici podle informací Blesku přijali Menzela v zuboženém stavu. Teď je na tom už podstatně líp. „Děkuji panu primáři Horáčkovi a úžasnému personálu. Jsou opravdu výjimeční v tom, jak se o Jirku starají. Jsem jim za to velmi vděčná,“ tvrdí Olga. „Situace je nadmíru složitá, ale Jiří se vážně postupně zlepšuje, byť vše jde velmi pomalu. Věříme, že to spolu s námi zvládne,“ doufá režisérova manželka.

Má logopedku

Že je situace opravdu velmi složitá, potvrzuje i Václav Neckář (74). „Jirka se musí naučit chodit. Když jsem za ním naposledy byl ještě na Malvazinkách, vozil jsem ho po parku na vozíčku,“ vzpomíná zpěvák. „Také se musí naučit pořádně mluvit, artikulovat. Proto za ním chodí logopedka Marcela Michaličková, která mi velmi pomohla, když jsem byl po mrtvici. Mozek není žádná legrace a Jirkovi ho operovali,“ podotýká Neckář.

Dcery ho motivují

Z Berouna je Olga Menzelová přímo nadšena. Zatímco na Malvazinky chodila za manželem denně, často i dvakrát za den, Berounu bezmezně důvěřuje. „S dcerami jezdím za Jirkou několikrát do týdne. V péči o něj se střídáme s jeho neteří Martinou, asistentkou Mílou Řádovou a ještě několika málo kamarády, mezi které patří třeba Václav Neckář,“ říká Olga s tím, že všechny návštěvy jdou režisérovi k duhu. „Nejvíc je ale Jirka motivován našimi holkami,“ dodává Menzelová.

Fotogalerie
25 fotografií