Teprve až v příštích dnech se rozhodne, zda Pavel Novák mladší má rakovinu prostaty, či nikoliv. "Ten pocit před zákrokem je stejný, jako když očekáváte něco nepříjemného a nevíte, jak moc nepříjemné to bude. Nejhorší je to v čekárně. Víte, že už je to blízko, vidíte spoustu nemocných lidí, a ptáte se proč," řekl deníku Aha! Novák, který je stejně jako jeho otec také zpěvák.

Své pocity z vyšetření popsal do detailu. "Dávají mi čípek na znecitlivění anální tkáně, dávám moč. Přípravy jsou za mnou. Dostávám dávku mesokainu proti bolesti. Najednou ležím na lůžku. Vím, že je to tady," svěřil se.

Kvůli 12 vzorkům následuje dvanáct nepříjemných píchnutí do míst, kde by měl být problém. „Mám za sebou prvních šest vzorků, nic to není. Teď začínám počítat každý vzorek, bolí to,“ přiznává Pavel. Bylo to nejdelších dvacet minut jeho života.

Po bolestivém vyšetření musel ještě dvě hodiny zůstat v klidu na lůžku. "Musím se vymočit do speciální nádoby, dříve by mě nepustili. S tím problém ale nemám... Moč i s krví kontroluje sestra a po dvou hodinách mě konečně propouštějí! Čeká na mě manželka a společně jedeme domů, kde mám mít den klidu na lůžku. Nesmím se týden namáhat, nic zvedat a mám na sebe dávat pozor," zdůrazňuje Pavel.

Teď už jen musí čekat na výsledky, které mohou být nejdříve do týdne. Zpěvák moc dobře ví, co tato nemoc obnáší, přesto se na špatnou variantu výsledků nedokáže připravit.

Fotogalerie
7 fotografií

Mohlo by vás zajímat: