Michal Jančařík se snaží zvládat všechno svépomocí, a není tomu jinak ani v řízení auta. "Býval jsem dobrý řidič, měl jsem najezděno tisíce kilometrů, ale teď je to všechno zase od nuly," říká moderátor.

Jeho první cesta autem byla prý přímo euforická. "Řízení je obrovská svoboda. Když jsem se poprvé sám vydal autem, tak jsem si u toho zpíval a měl jsem ohromně euforickou náladu, protože to je velký průlom pro člověka v mojí situaci směrem k samostatnosti," raduje se z jízdy ve speciálním automatu.

Výrobce mu vůz upravil tak, že místo šlapání na pedály ovládá auto páčkou, kterou má v místech řazení. "Ono se to nezdá, ale bez těch nohou a zažitých věcí je najednou člověk zase jako v autoškole. Takže i po roce musím jezdit opatrně,“ přiznává moderátor. I tak se musel vyrovnat s řadou problémů, které by ho dříve ani nenapadly.

Hodněkrát se mi stalo, že když jsem nedal ručku, zaparkoval jsem, a když chtěl jsem vystoupit, tak se najednou auto začalo rozjíždět. Chtěl jsem rychle musel nohama zasáhnout a šlápnout na brzdu. Než mi došlo, že to musím udělat rukou,“ směje se. „Všechno je jinak, žiju teď jiný život. Člověk se cítí, jako by se odstěhoval někam na Mars,“ prozrazuje Jančařík v pořadu Nova Stars.

VIDEO: Unikátní zpověď Michala Jančaříka: Co se mu stalo? Jak se mu žije teď?

Video
Video se připravuje ...

Unikátní zpověď Michala Jančaříka: Co se mu stalo? Jak se mu žije teď?  Nova plus

Fotogalerie
38 fotografií