„Nejtěžší bylo sjíždění do dolů. Působí to silně, temně a přitom mysticky. Pro mě to bylo velké dobrodružství, taková dovolená sto metrů pod zemí,“ okomentoval Oskar drsné natáčení pro TV Plus. Nadějný herec studuje konzervatoř a v roli Petra Šlachty si musel projít peklem. 

Kromě toho, že byl celý pomazaný mourem, musel se ve 12 stupních pohybovat celý den pouze v rozhalené košili. „Při natáčení venku jim byla opravdu strašná zima. Překonávali jsme to tak, že jsme je vždycky zabalili do péřovky a oni to nějak vydrželi. Nechápu, jak to Oskar vydržel. Byl to jeden z největších držáků v podzemí,“ chválil jeho výkon režisér David Ondříček (48). Pro Oskara to nebyla premiérová role. Před dvěma lety se objevil v seriálu HBO Pustina, kde musel běhat kilometry lesem. 

V Dukle si zahrála i vnučka Miloše Formana Antonie. Ta ztvárnila těhotnou Janu, přítelkyni Oscara alias Petra. Sice netrávila hodiny pod zemí, ale musela sehrát dramatické scény a držet krok se zkušenou Marthou Issovou (37). „Jako první jsem natáčela závěrečné davové scény, kde se ženy dozvídají o neštěstí. Byla to pro mě taková léčba šokem, pak už to bylo lepší,“ popsala scény Antonie, která stejně jako Oscar studuje DAMU.

VIDEO: Film Dukla 61 o smrti 108 horníků šokoval národ i kritiky

Video
Video se připravuje ...

Film Dukla 61 o smrti 108 horníků šokoval národ i kritiky Česká televize

Fotogalerie
59 fotografií