„Pevně věří, že diváci a fanoušci pochopí závažnost stavu po operaci kolene, kterou paní Havlová prodělala v minulých dnech,“ uvedl tým Havlové na jejím oficiálním Facebooku ve vyjádření, v němž bylo mimo jiné i zmíněno, že zdravotní problémy Dagmar začaly na divadelních prknech.

„Náročné scény s velkým zatížením kolen v inscenaci Její pastorkyňa si vyžádaly svou daň. Několik představení odehraných v bolestech přimělo lékaře k radikálnímu operativnímu řešení,“ stálo dále v prohlášení.

Právě od divadla si teď bude muset vdova po bývalém prezidentovi Václavu Havlovi (†75) na čas odpočinout. Nejvíc se tím promění program Divadla na Vinohradech, kde proto místo představení Lev v zimě s Havlovou a Tomášem Töpferem (67) v hlavních rolích, nasadili hru Škola žen. Ani 4. června se pak diváci nedočkají klasického představení Její pastorkyňa.

„Paní Havlová také musí zrušit svou přislíbenou účast na filmovém festivalu ve Zlíně, Česko-německém fondu budoucnosti, Ceně Olgy Havlové a četných slavnostních programech spojených se 100. výročím založení Československé republiky, kterým poskytla záštitu,“ dodal tým Dagmar na sociální síti.

Není to ale poprvé, co se herečka potýká s nemocemi. Naopak neduhy jí nedají pokoj a útočí na ni každý rok. Naposledy loni v říjnu jí uskřípnutý nerv zabránil v tom, aby se účastnila pohřbů svých letitých přátel – herců Květy Fialové (†88) a Jana Třísky (†80). „Už jsem za ně zapálila svíčku, pomodlila se a oběma tam posílám květiny se stuhou a věnováním. A přeji jejich duším pokoj a spásu, rodinám hodně sil a samozřejmě upřímnou soustrast,“ omlouvala se.

Všechny její zdravotní patálie

  • 2006 - zlomenina levé nohy
  • 2012 - poraněná ruka
  • 2014 - zápal plic, operace štítné žlázy
  • 2015 - zlomenina vnějšího kotníku
  • 2016 - zablokovaná záda
  • 2017 - ukopnutý prostředníček na noze, uskřípnutý nerv
  • 2018 - operace kolene

VIDEO: Havlová udělala zásadní rozhodnutí v životě: Čistka v přátelích!

Video
Video se připravuje ...

Havlová udělala zásadní rozhodnutí v životě: Čistka v přátelích! FTV Prima

 

Fotogalerie
66 fotografií