Podle záchranářů byl Sedal po napadení v bezvědomí a měl těžká zranění, a proto ho přepravili na urgentní příjem do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Někdejší výrazný představitel HaDivadla podstoupil několik operací. Jeho stav se ale zlepšil. „Pacient je mimo ohrožení života, stále je v péči našich lékařů," uvedla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

Mezi známými a přáteli herce zavládly radostné pocity. „Dozvěděli jsme se to v úterý večer, řeknu to jedním slovem, jsme šťastní. Ale ještě není zdaleka vyhráno,“ reagoval brněnský kavárník Roman Švanda.

Herci hrozilo částečné ochrnutí pravé části těla, prognóza se naštěstí nepotvrdila. „Je na něm vidět, že je veselejší, i když to zatím dokáže vyjádřit jen očima,“ řekl Švanda. Pozitivní zprávu o zlepšujícím se stavu dlouholetého kamaráda přivítal i herec a režisér Břetislav Rychlík.

Případ se stal v noci na sobotu 5. května ve Dvořákově ulici v centru Brna, kde Sedala napadl jiný muž. Policie tehdy uvedla, že řeší incident dvou mužů, který vyústil ve fyzické napadení. Jeden z nich skončil v nemocnici, druhý ve vazbě a policie ho stíhá. 

Sedal se narodil v Bratislavě. Většinu herecké kariéry spojil s HaDivadlem v jeho nejslavnější „goldflamovské" éře, nyní už v angažmá není. Spolupracoval i s jinými soubory.

Objevil se asi ve třech desítkách filmů, například Dědictví aneb Kurvahošigutntág, Díky za každé nové ráno, Hanele, Cesta z města nebo Alois Nebel. Hrál také v televizních seriálech, v posledních letech například Svět pod hlavou, Bohéma a Vzteklina.

VIDEO: Tragédie seriálové hvězdy: Oblíbený herec je po napadení v umělém spánku!

Video
Video se připravuje ...

Tragédie seriálové hvězdy: Oblíbený herec je po napadení v umělém spánku! Tereza Kühnelová

 

Fotogalerie
9 fotografií