Show musí vždy pokračovat a tím se řídí zřejmě také tvůrci komedie Zítra to roztočíme, Jaroušku!, které smrt Mladého velmi zaskočila. „Nikdo netušil, že Pepa zemře. A jelikož jsme hráli Zítra to roztočíme, Jaroušku! pár dnů po jeho smrti, měli jsme dvě možnosti – představení zrušit, nebo Pepíka nahradit,“ uvedl pro Aha! Libor Petrů (49), který ve hře také účinkuje a zároveň je autorem hudby a písňových textů.

Volba padla na druhou možnost a na scénu přišel někdejší televizní moderátor Martin Severa (62). Jenže nastala nečekaná nesnáz. „Neměli jsme s ním natočený playback. Takže Martin chodil po jevišti, otvíral pusu naprázdno a z reproduktorů byl stále slyšet Pepík,“ objasnil Petrů s tím, že podobně bude vypadat i několik dalších repríz. „V pár představeních ještě zazní Pepíkův hlas. Zatím není čas playback s Martinem Severou natočit,“ doplnil.

Ovšem poslouchat hlas zesnulého kolegy »ze záhrobí« není pro ostatní herce zrovna snadné. Kateřinu Kornovou to dokonce vyděsilo a rozrušilo natolik, že nebyla schopná jít Josefovi ani na pohřeb, který se odehrál minulý pátek.

Rakovinu tajil

Právě díky hudební komedii se Mladý a Petrů seznámili a spřátelili. „Stali jsme se skvělými kamarády. O tom, že má rakovinu, mi ale neřekl,“ povzdechl si smutně jeho kamarád, který ho pravidelně navštěvoval doma v Kolovratech.

Přesto ho však napadlo, že něco přece jen není v pořádku. „Hubl nám před očima! Tvrdil, že drží dietu, ale takhle shodit by nikdo sám od sebe nedokázal. Vždyť se kvůli němu musely přešívat kostýmy,“ líčil autor hudby k představení.

Zvláštní mu pak také připadalo, když Mladý v prosinci požádal, aby mohl mít na divadle alternaci. Přitom dva a půl roku žádný záskok nepotřeboval. „Dost nás to udivilo. Když ale řekl, že má moc práce, zlanařili jsme Petra Jančaříka. Ten ale po Pepíkově smrti nemohl, a tak nás zachránil Martin Severa. A doufám, že u nás už zůstane,“ dodal pro Aha! Petrů.

VIDEO: Smrt baviče Josefa Mladého (†63): Rakovinu chtěl vyhladovět jako Pomeje!

Video
Video se připravuje ...

Smrt baviče Josefa Mladého (†63): Rakovinu chtěl vyhladovět jako Pomeje! Blesk TV

Fotogalerie
42 fotografií