Podle hygieniků jsou výsledky rozborů vody naštěstí o něco lepší, než byly původní odhady hasičů. I tak exmanželka Rychtáře Darina Nová (60) a syn Josef (32) viní právě jeho. „Studna je zasažená v nějaké míře ropnými látkami. Jsou tam i zvýšené hodnoty dusičnanů. Výsledkem je opravdu nepitná voda. Naštěstí nehrozí zasažení spodních vod,“ prozradil deníku Aha! Rychtářův syn. 

„Bylo nám doporučeno důkladné vyčištění plus výměna podloží, kam prosakuje voda,“ sdělil Josef junior s tím, že v pátek se začalo na obnově pracovat. „Pak se musí počkat, až čisticí prostředek zapůsobí, a budou se muset dělat nové vzorky a čekat na povolení hygieniků,“ dodal s tím, že právě studna je jediným zdrojem pitné vody pro vilu. Ta totiž není napojená na městský vodovod. 

Podle zdrojů se dané ropné látky měly do studny dostat z čerpadla, které při stěhování Rychtář neopatrně vytahoval, když bral z domu vše. Tomuto nařčení se ale vdovec po Ivetě Bartošové brání. „To je naprostý nesmysl, stále trvám na tom, že jsem studnu nijak neznečistil,“ sdělil deníku Aha! Rychtář.

Fotogalerie
23 fotografií