Josefem Mladým ho pojilo přátelství i práce dlouhých 37 let. Za tu dobu si přirostli k srdci, nikdy se vážně nepohádali, jen se bavili, cestovali autem, smáli se a bavili publikum. „Byli jsme jako rodina. Pro mě je to ztráta jako v manželství. Sedmatřicet let, přes tři a půl tisíce vystoupení jsme spolu absolvovali, tak je to pro mě strašně těžký, je to šok,“ řekl pro Blesk.cz Náhlovský ještě před pohřbem Josefa Mladého. Ten v neděli večer podlehl zákeřné rakovině. Předtím ale dlouhá léta bojoval s cukrovkou.

Samozřejmě že jsem věděl, že má zdravotní problémy. Byl jsem z jeho okolí jediný, my jsme to drželi pod pokličkou, aby se to neventilovalo. Já jsem věděl, že je na tom opravdu zle. On pořád věřil, že to dopadne dobře. Ale to víte, tyhle nemoci, jako je rakovina, tam nikdy nevíte dne, hodiny, jak to dopadne. Svůj boj nevzdal do poslední chvíle, byl to velký bojovník,“ přiznal nám Náhlovský, který se během smutečního obřadu zalykával v slzách.

Po celou dobu, co baviči Mladému hráli na jeho poslední cestě známé italské operní skladby, plakal tak moc, že si nestíhal utírat slzy. Jeho manželka ho držela za ruku. Když zajížděla rakev a všichni povstali, Náhlovský se celý rozplakal a slzy bolesti, žalu a smutku se mu kutálely po tvářích jako hrachy. Smrt tak blízkého člověka, kterého bral jako vlastního, ho hluboce zasáhla.

Plakat nepřestal ani při kondolenci rodině, ani po samotném pohřbu. Jen stěží mohl mluvit, utíral si slzy, smrkal a bylo na něm vidět, že se s odchodem Mladého jen tak nesmíří.

 
Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Josefa Mladého – Josef Náhlovský Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

 

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Josefa Mladého – Petr Janda Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Josefa Mladého – Zbyněk Merunka Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Josefa Mladého – Karel Šíp Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Fotogalerie
89 fotografií