K napadení herce došlo v sobotu nad ránem před jeho oblíbeným nonstopem na Dvořákově ulici v centru Brna. „Dal si tady nějaké to pivo, pokecali jsme. Občas si trochu rýpl, ale jinak pohodový pán,“ svěřila se barmanka. Krátce po sedmé hodině požádal na chodníku Sedal jiného návštěvníka o cigaretu. Ten zareagoval zcela nepochopitelně. „Úplně nesmyslně ho udeřil. Je to psychouš, pako,“ řekla Blesku na adresu útočníka barmanka. Sedal útok nečekal, po dalších úderech skončil ve vážném stavu na chodníku.

Útočník (32) z místa odešel, aniž by se zajímal o stav vážně zraněného herce. Mezitím přijela městská policie, která se okamžitě vydala po stopách útočníka. „Muže, který měl po předchozí slovní rozepři útočit, strážníci zadrželi. Putoval do vazby, vyšetřujeme jej pro těžké ublížení na zdraví,“ řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

V šoku z události je široký okruh Sedalových přátel a známých. „Nechápu to, nerozumím tomu, co se stalo. Držím mu palce, aby se z toho dostal,“ svěřil se brněnský kavárník Roman Švanda. Sedal známý mimo jiné ze slavného filmu Dědictví prodělal dvě operace a leží v umělém spánku v nemocnici U svaté Anny.

VIDEO: Tragédie seriálové hvězdy: Oblíbený herec je po napadení v umělém spánku!

Video
Video se připravuje ...

Tragédie seriálové hvězdy: Oblíbený herec je po napadení v umělém spánku! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
6 fotografií