Tomáš Řepka nedorazil, chyběl i jeho obhájce. Soud s tím ale neměl problém. Za 20 minut potvrdil, že nižší soud v Řepkově kauze nepochybil. „Důkazy zhodnotil správně, závěry o vině a trestu nevykazují žádná pochybení,“ uvedla předsedkyně senátu Halina Černá.

Bývalý fotbalista uzavřel na konci roku 2015 s exmanželkou Vlaďkou Erbovou (36) dohodu, že bude na syna Marcuse přispívat měsíčně 15 tisíc korun. Jenže ji neplnil, a to ani po soudním verdiktu. Modelce poslal do loňska pár tisícovek. Celkový dluh na alimentech se vyšplhal na 219 tisíc.

»Neseženu práci,« bránil se Řepka

Řepka v odvolání argumentoval tím, že je aktuálně ve špatné majetkové a finanční situaci. Na dvě děti z prvního manželství platí celkem 50 tisíc, další vyživovací zátěž by »neutáhl«. „Na trhu práce mám malé šance k uplatnění,“ uvedl exfotbalista.

Na alimentech měl Řepka celkem platit 65 000 korun, a to na své dvě děti z prvního manželství a syna Marcuse z manželství s Erbovou.

Erbová nechápe, proč nechce platit jen na nejmladší

Odvolací soud mu ale vyčetl, že pro zlepšení své situace nic neudělal. „Odmítl se vyjádřit k majetkovým poměrům. Nepřihlásil se ani na úřad práce, nesnažil se získat legální prostředky, aby dostál svým závazkům. Nepožádal ani o splátkový kalendář,“ podtrhl soudce Petr Hlavina.

„Považuji za velmi smutné, že můj exmanžel přistupuje ke svým povinnostem tímto způsobem. Jako otec má vůči nešemu synovi nejenom práva, ale též povinnosti, které dlouhodobě neplní,“ řekla Blesk.cz Vlaďka Erbová a dodala: „Za zařážející považuji fakt, že se exmanžel domáhá snížení výživného jen u nejmladšího, navíc nezletilého, dítěte. Více se vyjadřovat s ohledem na průběh řízení nemohu.“

 

Vedle 180 hodin veřejných prací v montérkách má Řepka uhradit dlužné výživné, navrch Erbové zaplatit dalších 125 500 korun jako vzniklou škodu! Celkem se tak exmanželka Vlaďka může těšit na 344 500 Kč! Rozsudek je pravomocný. Exfotbalista má ještě možnost podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

VIDEO: K rozsudku nad Tomášem Řepkou se vyjadřuje žalobkyně Štěpánka Růžičková.

Fotogalerie
20 fotografií