Létání Josefa, jehož původní zaměření bylo konstruktér, fascinovalo vždy. Začínal na ultralightech, později se zajímal o vírníky a nakonec zakotvil u vrtulníků. Ty začal dokonce sám vyrábět, když v roce 2014 spoluzaložil firmu FireWay na jejich výrobu a prodej.

„Je to určené pro dva pasážéry nebo pro dva piloty. Je to sportovní létající zařízení. Vyrábí se různě po republice, ale všechny díly, z kterých to je, už pochází z Čech a Moravy. Skládá se to na letišti ve Zbraslavicích,“ prozradil Mladý v pořadu Koho čas vzal Zuzany Bubílkové (65).

„Je to týmová práce, ale úžasná,“ rozplýval se a jeho práce ho očividně velmi naplňovala. Sám občas s konstrukcí pomáhal, většinou se ale spoléhal na odborníky. Vždy ale rád ochotně výrobky otestoval. „Jsem sváteční pilot,“ řekl o sobě.

Podnikání mu také zřejmě dost vynášelo. Jeden vrtulník má údajně hodnotu 3,5 milionu Kč a bavič jich už prodal několik. Na webových stránkách firmy je možné se dočíst, že společnost vydělávala hned v prvním ruce fungování a jen v letošním roce pracovala hned na třech projektech. Otázka je, jak moc smrt šéfa Mladého všechno obrátí naruby a co bude s firmou dál.

Josef Mladý (†63) měl ostatně opravdu velmi podnikatelského ducha. Vrtulníky nebyly jeho jediný byznys. Před lety se v rozhovoru pro web Všechnoozdraví.cz pochlubil malou společností, která nabízela internet, a tím, že v malém podnikal i v energetice.

Fotogalerie: Pohřeb Josefa Mladého (†63): Zdrcené…
70 fotografií

VIDEO: Zemřel Náhlovského parťák Josef Mladý (†63): Čím se před smrtí živil? Neuvěříte!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Náhlovského parťák Josef Mladý (†63): Čím se před smrtí živil? Neuvěříte! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
26 fotografií