Havelka, v jehož péči byli mimo jiné i manželé Václav (†75) a Dagmar (65) Havlovi, proslul zejména léčivou pyramidou, kterou postavil u Bohdalova. Také provozoval po Česku a Slovensku na 30 astroapatyk. Ovšem ve skutečnosti mu pane říkalo mnohem více pozemků a domů. Vedle pyramidy totiž pěstoval stovky hektarů rakytníků, který využíval pro lékařské i kosmetické účely.

Dokonce si proto pořídil i továrnu, kde rakytník zpracovával. S jeho podnikáním mu pomáhala družka Eva Střítecká (59). „Žili jsme spolu dvacet let,“ prozradila pro Aha! smutně žena, která chce zdůraznit, že apatyky i pyramida jsou nadále v provozu. „Byla tak postavena. Jeho duch tady pořád zůstává.“

„Jestli dál poběží i jeho továrna na výrobu rakytníku a bylinných přípravků, o tom teď samozřejmě musí rozhodnout dědicové,“ vysvětlila Střítecká s tím, že Havelka měl tři děti, které už dnes mají vlastní potomky. „Jestli budou chtít pokračovat v této činnosti a pokud budou chtít, tak já jsem ochotná dál pro ně pracovat,“ doplnila rozhodně.

Pozemky a nemovitosti

● orná půda na Vysočině

● parcely na Kolínsku

● pole na Hodonínsku

● lesy na severní Moravě

● hotel Hořec v Peci pod Sněžkou

● byt na Zbraslavi

● obecní pastouška v Bohdalově – přestavil na astroapatyku

● chátrající statek ve Zvěrkově u Moravských Budějovic – chtěl zrekonstruovat

Komu pomáhal?

Obrátila se na něj například herečka Jiřina Bohdalová (86), s kterou léčitel rád žertoval, že by mohla díky svému příjmení považovat Bohdalov za svůj majetek. Chodili za ním ale také Eva Urbanová (57), Václav Hudeček (65), Dagmar Patrasová (62) a Felix Slováček (75), Lenka Filipová (64), Ladislav Chudík (†91) alias seriálový doktor Sova či Josef Abrhám (78).

O pomoc požádala Havelku také manželka posledního jmenovaného, filmová Popelka Libuše Šafránková (64), když bojovala s rakovinou. V roce 2001 zase Emil odletěl na Kubu, aby pomohl Fidelu Castrovi (†90), za což byl kritizován. On však politiku do práce nezatahoval a bral Fidela pouze jako potřebného člověka a klienta.

VIDEO: Jaký vztah mají celebrity k léčitelům a esoterice?

Video
Video se připravuje ...

JAKÝ VZTAH MAJÍ CELEBRITY K LÉČITELŮM A ESOTERICE-MAXA, MALÁ, DROBNÝ KRISTÝNA LÉBLOVÁ, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

 

Fotogalerie
23 fotografií