Momentálně zajišťujeme Mikolasovi vyšetření na magnetické rezonanci. S tím nám pomáhá, jak České velvyslanectví v Lisabonu, tak pořádající agentura. Jeho zdravotní stav celou dobu konzultujeme s předními českými odborníky na neurologii. Jsou s námi v nepřetržitém kontaktu,“ popsal situaci Kryštof Šámal z České televize. „Ještě před tím musí Miki podstoupit vyšetření CT,“ dodal Šámal.

I přes vážnost situace kreativní tým nezahálí a plánuje nejmožnější varianty.  „Mikolas se svého snu rozhodně nevzdává a neustále všechny utvrzuje, že to musí zvládnout. My mezi tím s naší choreografkou Angee plánujeme, jak by bylo možné upravit vystoupení,“ prozradil vedoucí české výpravy Jan Bors.

Chodí mi neskutečné množství zpráv z celého světa, za které jsem vděčný. Neumím si představit, že bych nevystoupil. Prosím věřte mi, že pro to udělám absolutně vše,“ vzkázal lidem Mikolas Josef, který vystřídal už několik nemocnic, kde se ho snaží postavit opět na nohy.

Mikolas si v neděli při nacvičování vystoupení na hudební soutěž Eurovize při přemetu poranil páteř. Byl okamžitě převezen do nemocnice, kde probíhají všechna možná vyšetření.

VIDEO: Mikolas Josef před vážným zraněním natočil fanouškům vtipný vzkaz.

Video
Video se připravuje ...

Mikolas Josef před vážným zraněním natočil fanouškům vtipný vzkaz. Archiv Mikolase Josefa

Fotogalerie
24 fotografií