Oscarový režisér naposledy vydechl v pátek 13. dubna v nemocnici v Danbury, asi 50 kilometrů od Warrenu na connecticutském venkově, kde v posledních letech žil. „Zahráli jsme si na tátovu počest u něj na ranči kulečník a pomyslně jsme si s ním zapálili doutníky, které miloval,“ napsal PetrForman Blesku. „Obešli jsme i jeho oblíbené hospody. Je nám smutno...“ dodal.

Dvojčata povolala do zámoří jejich nevlastní máma Martina Formanová (52) ve chvíli, kdy viděla, že je to s jejich otcem velmi špatné. „Starší i mladší synové se rozloučili s panem Formanem u jeho lůžka,“ napsal Blesku den po režisérově skonu jeho agent Dennis Aspland. „Letěli tam na poslední chvíli, ale tátu stihli,“ potvrdila pak Blesku režisérova exmanželka a maminka Petra a Matěje Věra Křesadlová (74).

Rychlý pohřeb

Režiséra pochovali pouhé dva dny po jeho smrti na hřbitově v městečku Warren. Po svém biologickém otci Otto Kohnovi (†77) byl židovského původu, a proto pravděpodobně rodina (podle židovské tradice) poslední rozloučení uspořádala v nejkratším možném čase.

Video: Jiří Bartoška: Vary uctí zesnulého Miloše Formana (†86)!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Vary uctí zesnulého Miloše Formana (†86)! Tereza Kühnelová, Jan Jedlička


Fotogalerie
7 fotografií