Řád čestné legie, tedy vyznamenání udělené dekretem prezidenta republiky, převzal Michel Fleischmann na francouzském velvyslanectví. Podle francouzského velvyslance se Flesichmann významně zasadil o vztahy mezi Prahou a Paříží a přispěl ke vzájemnému porozumění a přiblížení obou zemí. Řád čestné legie, jenž se uděluje na základě dekretu francouzského prezidenta, je vyznamenáním za vynikající civilní nebo vojenské zásluhy o francouzský národ.

Svoji cestu jsem našel v médiích. Média vám totiž umožňují dělat mnoho věcí. Je to silné, je to omezující, je to zábavné, je to plné velké zodpovědnosti. Jde totiž o jeden z pilířů demokracie,“ řekl Fleischmann při převzetí ocenění. „Udělení Řádu čestné legie vnímám jako uznání toho, co jsem udělal, co dělám, ale také jako výzvu k pokračování v mém snažení při veškerém respektu k evropským hodnotám a ochraně svobody,“ dodal. 

Řád čestné legie v Česku získal už režisér Miloš Forman, bývalý prezident Václav Havel, zpěvačka Marta Kubišová a kardinál Dominik Duka.

Fotogalerie
6 fotografií