Stejně jako minulý týden se jejich pře projednává u obvodního soudu pro Prahu 5. A také tentokrát se dostavili oba manželé. Před zahájením řízení však čekali se svými právníky každý v jiné čekárně. A od pohledu mají oba lepší náladu než minulý týden, kdy se řešilo opatrovnictví dcery, na kterou Petra získala i alimenty deset tisíc korun měsíčně.

Dnes se řeší výživné pro Petru Paroubkovou. „Požaduje po mně sto padesát tisíc,“ řekl už v minulosti Paroubek, Blesku před začátkem jednání dodal, že pro něj není přijatelné nic. „Pracuje, takže nevím, proč bych jí měl něco dávat.“ Řízení probíhá s vyloučením veřejnosti, protože se probírají Paroubkovy příjmy. Soudkyně jednání uzavřela, protože se jedná o bývalého premiéra ČR.

Jiřího přišla podpořit i první exmanželka Zuzana Paroubková, se kterou se Paroubek rozvedl právě kvůli Petře před deseti lety. Zůstali však přátelé. „Petra by si nezasloužila žádné výživné, protože pracuje a asi nebere malé peníze. Chce tak velkou částku po Jirkovi, protože jí jde jen o peníze, chce z něj vymačkat co nejvíc,“ myslí si Zuzana. „Ale dřív taková nebyla, to až potom, co odešla. S Margaritkou se nevídám, Petra mi ji nechce půjčovat a bojím se, že se k ní už nedostanu. Ale je to její rozhodnutí, musím to respektovat,“ dodává Zuzana Paroubková pro Blesk.

Dnešní kolo bitvy skončilo už před polednem a bylo odročeno. "Chtěla bych to uvést na pravou míru. Preferuji jako ve všech našich sporech dohodu, na kterou manžel přistoupit odmítá," řekla po skončení stání Petra Blesku. "Požaduji pouze částku, kterou mi manžel dával po celou dobu trvání manželství. Je to zlomek částky, kterou uvádí. A požaduji výživné pouze do září, kdy jsem začala mít pravidelný příjem," říká Petra.

VIDEO: Paroubek prohrál soud o dceru! Petra získala Margaritu do výhradní péče a překvapivé alimenty.

Video
Video se připravuje ...

Paroubek prohrál soud o dceru! Petra získala Margaritu do výhradní péče a překvapivé alimenty. Tereza Kuhnelová, redakce Blesk

Fotogalerie
28 fotografií